• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dokonalý sendvič na 100 chutí
Napište svůj komentář k receptu

Dokonalý sendvič na 100 chutí

autor: Dormantor
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonalý sendvič na 100 chutí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Sendvič:
    • 4
      ks houska
    • 4
      ks kuřecí maso Bez kostí
    • 4
      plátek salát Iceberg nebo ledového salátu
    • 8
      plátek rajčata
    • omáčka Ďábelská nebo barbecue majonéza
    • tatarská omáčka (Nejlépe Hellmans)
    • 4
      plátek sýr čedar
  • Obal:
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • sůl Podle chuti
  • Koření (recept na 3/4 hrnku):
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 1
      lžíce oregáno
    • 1
      lžíce šalvěj
    • 1
      lžíce zázvor
    • majoránka 1 a 1/2 lžičky
    • tymián 1 a1/2 lžičky
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 3
      lžíce petrželka Sušená
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      lžička muškátový oříšek Není nutné
    • 1
      lžíce cibulová sůl Cibulová
    • 1
      lžíce česneková sůl
    • 2
      lžíce drůbeží vývar V prášku nebo 4 rozdrcené vývarové kostky
    • 1
      balíček rajčatová polévka Knorr nebo Lipton
  • Ostatní:
    • 4
      hrnek rostlinný olej
    • kukuřičné lupínky Drcené
    • brambůrky (chipsy) (Nejlépe Bohemia paprikové)

Postup přípravy receptu

1
Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření na 250 ml mouky. Skladujeme v dobře uzavřené skleničce.
2
**Příprava masa:** namočíme kuřecí dílky do studené, osolené vody. Dáme do chladničky na 1 hodinu. Vyjmeme, osušíme a posypeme směsí koření a bylinek.
3
**Příprava obalu:** v malé misce smícháme vejce s mlékem. V jiné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl podle chuti. Vytvoříme strouhanku z brambůrků a kukuřičných lupínků (na 100 g brambůrků připadá 75 g kukuřičných lupínků).
4
**Příprava řízku:** rozehřejeme olej na 200 °C, nejlépe ve fritovacím hrnci. Kousky kuřete namočíme do vejce s mlékem, poté do mouky s kořením, znovu do vejce s mlékem a nakonec do strouhanky. Obalené kousky poskládáme na talíř a necháme je stát 5 min. před smažením. Postupně smažíme kousky kuřete (tak, aby nebyly v oleji namačkané), až po propíchnutí vidličkou z nich vytéká čirá šťáva a na povrchu jsou křupavá a zlatově hnědá. Po vyjmutí z fritovacího hrnce je osušíme na papírovém ubrousku, položeném na kuchyňské mřížce.
5
Příprava sendviče: rozřízneme housky napůl, vložíme do nich kuřecí řízky, na které položíme sýrové plátky. Sýr můžeme předtím vložit do mikrovlnky na 1 min., aby se roztekl. Nyní je třeba dodržet následující pořadí přílohy v sendviči (jmenováno odshora dolů): horní vrstva housky, tatarská majonéza, salát iceberg, rajče (dva plátky do každého sendviče), sýr Cheddar, řízek, barbecue majonéza (nebo ďábelská omáčka), dolní vrstva housky.
6
Můžeme podávat s hranolkami nebo americkými bramborami, nejčastěji samotný sendvič v papírovém ubrousku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka H. | 5. 11. 2008 16:12

    Včera jsem vyzkoušela jen ty řízečky. Obal je opravdu krásně křupavý a pikantní. Já bych ale příště ubrala množství cukru ze směsi koření.

  • katka kajzarova | 1. 11. 2008 20:21

    Vypadá to jak v KFC kuřecí v tortile, ale ochutnám možná chuť bude jiná a zas tak složité to není navíc namíchané koření lze použít i na obyčejné řízky

  • Lenka H. | 31. 10. 2008 10:46

    Jako inspirace na dobře kořeněné smažené kuřecí kousky je to skvělé. A kompletní sendvič jistě bude dokonalý. Jen nevím, jak by se sýr roztavený v mikrovlnce aplikoval na to maso? Jestli budou kousky ještě teplé, sýr se na nich trochu rozpustí i tak...

  • Jarka O. | 31. 10. 2008 09:52

    Mně se to až tak složité nezdá, spíš složitě popsané...když máte koření i vše ostatní připravené předem, bude to ve finále rychlejší a jednodušší než hamburgry, ne? A chuťově asi také lepší, ačkoliv nic proti hamburgrům ;-)

  • Ivana Císařová | 31. 10. 2008 07:21

    Jak dělo nebo jako letadlovej motor. A padne na to kus výplaty.... A pak o tom člověk dělá půl dne.....

  • Simča Sládková | 30. 10. 2008 23:56

    Tedy to je složité jak dělo.....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Svačina Večeře Pozdní večeře Smažení Chlazení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambůrky (chipsy) Česneková sůl Cibulová sůl Drůbeží vývar Hnědý cukr Houska Kukuřičné lupínky Kuřecí maso Majoránka Mléko Mletá paprika Muškátový oříšek Omáčka Oregáno Pepř mletý Petrželka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rajčata Rajčatová polévka Rostlinný olej Rozmarýn Salát Šalvěj Sůl Sýr Čedar Tatarská omáčka Tymián Vejce Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Tvarohová pomazánka s tuňákem

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

156
Francouzský dresing
Francouzský dresing
54
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
37
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
24
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
24
Pečené brambory s tvarohovou omáčkou
Pečené brambory s…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

Vendula Pizingerová 25 let od smrti Klárky (†4): Její příběh byl krátký… Ale pomohl spoustě lidí

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Dokonalý sendvič na 100 chutí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact