• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 170
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřová pečeně je na první pohled velice pěkný kousek masa. Bývá i cenově přijatelná, ale může být trochu oříšek ji připravit tak, aby zůstala šťavnatá. Upečte ji tak, abyste si opravdu pochutnali. Do pekáče k masu můžete přidat i zeleninu nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou.

Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

4 porce
    • 1,20
      kg vepřová pečeně v celku, bez kosti
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžička tymián
    • olej
    • 150
      ml vývar masový
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pečeni nikdy nezbavujte tukového krytí. Naopak ho nožem nařízněte do mřížky a dávejte pozor, abyste neprořízli maso. Pak pečeni osolte a sůl prsty důkladně vetřete do masa. Osolenou pečeni svažte kuchyňským provázkem - maso se bude rovnoměrněji propékat.
2
Rozehřejte pánev, nalijte do ní olej a maso ze všech stran zprudka orestujte. Na otáčení masa použijte pinzetu. Do masa nikdy nepíchejte vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Orestované maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do pánve nyní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Přisypte tymián, přilijte vývar a vařečkou odškrábněte výpek z pánve.
4
Do pekáčku přendejte orestovanou cibuli, na ni položte maso a přelijte výpekem. Maso pečte odkryté v troubě předehřáté na 120 °C (horní, dolní ohřev) 70 minut (počítejte, že každých 100 g masa navíc potřebuje cca 10 minut navíc a stejně tak naopak, pokud máte menší kousek).

RADA: Jak udělat pečeni s dokonalou zlatavou kůrkou?

5
Hotovou vepřovou pečeni nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky a podávejte s opečenými bramborami a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí barbeque salát

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Květáková nádivka

Květáková nádivka

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

90 minut
Perníčky

Perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

81
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
77
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
41
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
25
Polévka z medvědího česneku s pestem
Polévka z medvědího…
18
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta, náplně i polevy
Velký tahák na vánoční pečení: Recepty na těsta,…
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití, které potěší i jako dárek
Domácí vánoční likéry: Skvělé sváteční pití,…
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta, polevy a spousta rad a tipů, aby se vám vánoční perníčky povedly
Velký perníčkový speciál: Recepty na těsta,…
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
AHA.cz Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Račte vstoupit! Gregorová opět nezklamala

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Žhavé modely z premiéry Bachelor: Smyslné róby, hluboké výstřihy i sexy detaily

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

Otevřená zpověď Pagáčové: Po rozchodu s kily navíc a vyrážkou na obličeji

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Další doporučené recepty:

Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý makovec
Dobrý makovec
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
Domácí  chléb
Domácí chléb
Domácí "listové" těsto
Domácí "listové" těsto
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact