• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 168
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřová pečeně je na první pohled velice pěkný kousek masa. Bývá i cenově přijatelná, ale může být trochu oříšek ji připravit tak, aby zůstala šťavnatá. Upečte ji tak, abyste si opravdu pochutnali. Do pekáče k masu můžete přidat i zeleninu nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou.

Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

4 porce
    • 1,20
      kg vepřová pečeně v celku, bez kosti
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžička tymián
    • olej
    • 150
      ml vývar masový
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pečeni nikdy nezbavujte tukového krytí. Naopak ho nožem nařízněte do mřížky a dávejte pozor, abyste neprořízli maso. Pak pečeni osolte a sůl prsty důkladně vetřete do masa. Osolenou pečeni svažte kuchyňským provázkem - maso se bude rovnoměrněji propékat.
2
Rozehřejte pánev, nalijte do ní olej a maso ze všech stran zprudka orestujte. Na otáčení masa použijte pinzetu. Do masa nikdy nepíchejte vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Orestované maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do pánve nyní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Přisypte tymián, přilijte vývar a vařečkou odškrábněte výpek z pánve.
4
Do pekáčku přendejte orestovanou cibuli, na ni položte maso a přelijte výpekem. Maso pečte odkryté v troubě předehřáté na 120 °C (horní, dolní ohřev) 70 minut (počítejte, že každých 100 g masa navíc potřebuje cca 10 minut navíc a stejně tak naopak, pokud máte menší kousek).

RADA: Jak udělat pečeni s dokonalou zlatavou kůrkou?

5
Hotovou vepřovou pečeni nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky a podávejte s opečenými bramborami a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Pizza

Pizza

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

63
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
54
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka
40
Camembert na grilu
Camembert na grilu
32
Kančí kýta na víně v šípkové omáčce
Kančí kýta na víně v…
27
Smetanové zapečené brambory
Smetanové zapečené…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a Silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

Leoš Mareš o stavu Hezuckého: V pátek domů ze špitálu?

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Další doporučené recepty:

Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý makovec
Dobrý makovec
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
Domácí  chléb
Domácí chléb
Domácí "listové" těsto
Domácí "listové" těsto
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact