• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Napište svůj komentář k receptu

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 103
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
4fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřová pečeně je na první pohled velice pěkný kousek masa. Bývá i cenově přijatelná, ale může být trochu oříšek ji připravit tak, aby zůstala šťavnatá. Upečte ji tak, abyste si opravdu pochutnali. Do pekáče k masu můžete přidat i zeleninu nebo bylinky. Fantazii se meze nekladou.

Šťavnatá vepřová pečeně

Suroviny

4 porce
    • 1,20
      kg vepřová pečeně v celku, bez kosti
    • 2
      ks cibule větší
    • 2
      lžička tymián
    • olej
    • 150
      ml vývar masový
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Pečeni nikdy nezbavujte tukového krytí. Naopak ho nožem nařízněte do mřížky a dávejte pozor, abyste neprořízli maso. Pak pečeni osolte a sůl prsty důkladně vetřete do masa. Osolenou pečeni svažte kuchyňským provázkem - maso se bude rovnoměrněji propékat.
2
Rozehřejte pánev, nalijte do ní olej a maso ze všech stran zprudka orestujte. Na otáčení masa použijte pinzetu. Do masa nikdy nepíchejte vidličkou, aby z něj nevytekla šťáva.

RADA: Vepřové v hlavní roli: Recepty z panenky, bůčku i krkovice

3
Orestované maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Do pánve nyní přidejte nahrubo nakrájenou cibuli. Přisypte tymián, přilijte vývar a vařečkou odškrábněte výpek z pánve.
4
Do pekáčku přendejte orestovanou cibuli, na ni položte maso a přelijte výpekem. Maso pečte odkryté v troubě předehřáté na 120 °C (horní, dolní ohřev) 70 minut (počítejte, že každých 100 g masa navíc potřebuje cca 10 minut navíc a stejně tak naopak, pokud máte menší kousek).

RADA: Jak udělat pečeni s dokonalou zlatavou kůrkou?

5
Hotovou vepřovou pečeni nakrájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky a podávejte s opečenými bramborami a zeleninou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou zeleninou

Kořeněná vepřová pečeně s glazovanou…

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vepřová pečeně Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Svratecký guláš

Svratecký guláš

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Čevapčiči po našem

Čevapčiči po našem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
"Dršťková" polévka z kotrče (masáků, hlívy)
"Dršťková" polévka z…
23
Těsto na štrůdl - velice jednoduché
Těsto na štrůdl - velice…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý makovec
Dobrý makovec
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
Domácí  chléb
Domácí chléb
Domácí (plněné) rohlíky
Domácí (plněné) rohlíky
  • Recepty.cz
  • Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact