• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Dobrý makovec
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý makovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 250
      g mák
    • 250
      ml mléko
    • 250
      ml rostlinný olej
    • marmeláda na zdobení
    • šlehačka na zdobení

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem vyšleháme a přidáme ostatní suroviny. Natřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C.
2
Prochladký korpous potřeme teplou marmeládou a před podáváním dozdobíme šlehačkou.
3
Celý mák proto, aby v moučníku křupal.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobrý perník

Dobrý perník

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto dobrý

Švestkový tvarožník dietní a přesto…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 20:45

    Já si tam nalila mléka kolik jsem potřebovala.Neřídila jsem se množstvím v receptu.

  • silvik T.
    silvik T. | 17. 5. 2014 20:44

    Výborný makovec.Nedávala jsem celý,ale mletý mák a přelila ho čokoládou bez promazání marmeláda.

  • radhošť | 16. 4. 2014 13:47

    proč je to tak husté???

  • Terka | 4. 9. 2011 14:07

    No asi záleží jestly jste to přidávaly asi dobře ne? A vážně v takovým poměru jak je psáno :-)

  • Dasha | 1. 2. 2006 14:11

    Těsto na makovec je tuhé, je tam asi špatný poměr.

  • Alena Loskot | 8. 6. 2005 10:08

    Souhlasim makovec je opravdu moc dobry,ja pridavam nastrouhanou citronovou kuru.

  • Libka Šustalová | 9. 5. 2005 15:48

    Doba pečení záleží také na troubě. v mé tak 15 - 20 minut.Jestli je upečeno poznáte, když na korpus sahnetelehce prstem a vrátí se zpět. Nebo špejlí.Těsto zrůžoví a na omak je pené a netřese se.

  • Dahiba | 9. 5. 2005 11:18

    Můžete doplnit dobu pečení??? Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Mák Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Zapečené brambory se šlehačkou

Zapečené brambory se šlehačkou

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Pečené donuty

Pečené donuty

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Meruňkové bonbony

Meruňkové bonbony

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

250
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
90
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
60
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
49
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
42
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Dobroučká kuřecí pomazánka
Dobroučká kuřecí pomazánka
Dobrušská pomazánka
Dobrušská pomazánka
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý chléb pro Jiřího
Dobrý perník
Dobrý perník
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)
Dokonalý seitan (rostlinné maso z…
  • Recepty.cz
  • Dobrý makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact