• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na vývar
    • hovězí maso 300 - 400 g a kostí
    • 3
      ks mrkev
    • kořen petržele
    • cibule
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • sůl
    • masox
    • líbeček
  • Na knedlíčky
    • 150
      g droždí čerstvé
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • strouhanka
    • 100
      g sýr
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
2
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.
3
Z uvařené polévky (cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.
4
Mám ji nejradši servírovanou i s celou mrkví a posypanou strouhaným sýrem a čerstvým nasekaným libečkem... a samozřejmě s knedlíčky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 1. 2011 13:39

    Opraveno, díky.

  • Lucka | 13. 1. 2011 15:15

    Jen takový malí dotaz?! Když sou to drožďové knedlíčky-> nechybí tam náhodou v ingrediencích na přípravu knedlíčků také TO DROŽDÍ?? ;-) :-P

  • lenča | 2. 6. 2007 19:20

    Lepší knedlíčky budete mít,když místo oleje použijete máslo.

  • Marie Horáková | 1. 6. 2006 11:29

    Drožďové knedlíčky máme moc rádi, ale dávám je jen do zeleninového vývaru, do hovězího mi přijdou moc výrazné a hodně změní jeho chuť.

  • Elena | 1. 6. 2006 10:33

    Knedlíčky dělám na cibulce,ale zavářím jen do vývaru z kostky,přihodím i pár nudlí.Hovězímám raději v klasické formě.

  • Jitka Malinová | 19. 4. 2006 12:59

    Chemiku, ještě hodinku přidejte. Maso musí od kosti odpadnout. Já vařím maso na polévku v papiňáku hodinku, takže bez to musí být mnohem víc.

  • chemik | 19. 4. 2006 11:54

    Podla prastarého receptu mé maminky až 6 hodin. Ale stačí 1a 1/2 a velmi pomalu jen to maličko bublá. Pak vše scedit a dodat novou nakrájenou zeleninu, která se vaří jen několik minut. Pak teprv vložit knedlíčky. Když těstiviny tak uvařit zvlášť a scedit. Polévka se nezakalí.

  • Zdena z JM | 19. 4. 2006 09:43

    Drožďové knedlíčky dělám často a téměř stejně,ale bez toho sýra.Se sýrem budou určitě ještě lepší.Vyzkouším.

  • Jitka B. | 19. 4. 2006 09:36

    Mám zkušenost, že na uvaření masa v papíňáku bohatě stačí hodina. Vařím stejně dlouho i zeleninu, je to jednodušší než ji přidávat později (kvůli vypouštění páry, pak znovu ztlumování, až se chytně atd., vždyť to znáte). Drožďové knedlíčky zkusím co nejdřív, určitě jsou výborné! :-)

  • m. | 18. 4. 2006 21:12

    Jak dlouho ji vaříte bez papiňáku?

  • chemik | 18. 4. 2006 14:11

    Ke kostem přidejte kousek červené řepy pro barvu. Když nevaříte v papiňáku nemusíte přidat MASOX a je to chutnější. Do knadlíčků je dobrá i bazalka.

  • Jana Tomčíková | 18. 4. 2006 12:12

    Ty drožďové knedlíčky musí být výborné, ale zeleninu bych tak dlouho jako maso nevařila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Droždí Hovězí maso Kořen petržele Líbeček Majoránka Masox Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Africké kari

Africké kari

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Jednoduchá pomazánka z ricotty se šunkou

Jednoduchá pomazánka z ricotty se…

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

126
Dýňová tortila
Dýňová tortila
99
Máslové řízky
Máslové řízky
76
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
29
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact