• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na vývar
    • hovězí maso 300 - 400 g a kostí
    • 3
      ks mrkev
    • kořen petržele
    • cibule
    • pepř celý
    • nové koření
    • bobkový list
    • sůl
    • masox
    • líbeček
  • Na knedlíčky
    • 150
      g droždí čerstvé
    • 8
      stroužek česnek 6-8
    • 1
      ks vejce
    • slunečnicový olej
    • strouhanka
    • 100
      g sýr
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
2
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel, mrkev (vcelku), 3 bobkové listy, pár kuliček pepře a nového koření, celou cibuli a trochu osolíme. Mezitím si na trošce rozpáleného oleje rozpustíme droždí. Po vychladnutí vmícháme rozetřený česnek, vejce, strouhaný sýr, lžičku majoránky, pepř a lehce dosolíme, zahustíme strouhankou na tužší těsto a vytvoříme asi 2,5 cm kuličky.
3
Z uvařené polévky (cca hodina a půl) vytáhneme maso, kosti, petržel a bobkový list, přidáme kostku bujónu, podle chuti dosolíme a ještě krátce zavaříme i s připravenými knedlíčky.
4
Mám ji nejradši servírovanou i s celou mrkví a posypanou strouhaným sýrem a čerstvým nasekaným libečkem... a samozřejmě s knedlíčky!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky

Kapustová polévka s drožďovými…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 14. 1. 2011 13:39

    Opraveno, díky.

  • Lucka | 13. 1. 2011 15:15

    Jen takový malí dotaz?! Když sou to drožďové knedlíčky-> nechybí tam náhodou v ingrediencích na přípravu knedlíčků také TO DROŽDÍ?? ;-) :-P

  • lenča | 2. 6. 2007 19:20

    Lepší knedlíčky budete mít,když místo oleje použijete máslo.

  • Marie Horáková | 1. 6. 2006 11:29

    Drožďové knedlíčky máme moc rádi, ale dávám je jen do zeleninového vývaru, do hovězího mi přijdou moc výrazné a hodně změní jeho chuť.

  • Elena | 1. 6. 2006 10:33

    Knedlíčky dělám na cibulce,ale zavářím jen do vývaru z kostky,přihodím i pár nudlí.Hovězímám raději v klasické formě.

  • Jitka Malinová | 19. 4. 2006 12:59

    Chemiku, ještě hodinku přidejte. Maso musí od kosti odpadnout. Já vařím maso na polévku v papiňáku hodinku, takže bez to musí být mnohem víc.

  • chemik | 19. 4. 2006 11:54

    Podla prastarého receptu mé maminky až 6 hodin. Ale stačí 1a 1/2 a velmi pomalu jen to maličko bublá. Pak vše scedit a dodat novou nakrájenou zeleninu, která se vaří jen několik minut. Pak teprv vložit knedlíčky. Když těstiviny tak uvařit zvlášť a scedit. Polévka se nezakalí.

  • Zdena z JM | 19. 4. 2006 09:43

    Drožďové knedlíčky dělám často a téměř stejně,ale bez toho sýra.Se sýrem budou určitě ještě lepší.Vyzkouším.

  • Jitka B. | 19. 4. 2006 09:36

    Mám zkušenost, že na uvaření masa v papíňáku bohatě stačí hodina. Vařím stejně dlouho i zeleninu, je to jednodušší než ji přidávat později (kvůli vypouštění páry, pak znovu ztlumování, až se chytně atd., vždyť to znáte). Drožďové knedlíčky zkusím co nejdřív, určitě jsou výborné! :-)

  • m. | 18. 4. 2006 21:12

    Jak dlouho ji vaříte bez papiňáku?

  • chemik | 18. 4. 2006 14:11

    Ke kostem přidejte kousek červené řepy pro barvu. Když nevaříte v papiňáku nemusíte přidat MASOX a je to chutnější. Do knadlíčků je dobrá i bazalka.

  • Jana Tomčíková | 18. 4. 2006 12:12

    Ty drožďové knedlíčky musí být výborné, ale zeleninu bych tak dlouho jako maso nevařila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Droždí Hovězí maso Kořen petržele Líbeček Majoránka Masox Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Slunečnicový olej Strouhanka Sůl Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Slané tyčinky z bramborového těsta

Slané tyčinky z bramborového těsta

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Pečená vinná klobása na pivě

Pečená vinná klobása na pivě

Špenátovka

Špenátovka

Chlebová polévka

Chlebová polévka

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

202
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
144
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
99
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
82
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
71
Tandoori masové nudličky - minutka
Tandoori masové nudličky…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
AHA.cz Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Dovolená z pekla! Rottrová musela odletět domů už druhý den

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Malá prsa jsou super. Ženy, nestyďte se za ně!

Blesk.cz Moderátorka Adéla Konewka: Porod o 8 týdnů dřív  kvůli nádoru!

Moderátorka Adéla Konewka: Porod o 8 týdnů dřív kvůli nádoru!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact