• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobrý a jednoduchý piškotový dort
Napište svůj komentář k receptu

Dobrý a jednoduchý piškotový dort

autor: Jana z VM
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobrý a jednoduchý piškotový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 7
      ks vejce 6-7 podle velikosti formy
    • 7
      lžíce cukr krupice 6-7
    • 7
      lžíce hladká mouka 6-7
    • tuk popřípadě strouhanka
  • Dále na ozdobu
    • meruňkový džem
    • čokoládový krém
    • čokoládová poleva
    • želé dortové na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Šlěhám ručním šlehačem bílky, jakmile trochu tuhnou, přidávám postupně cukr krupici (dle počtu vajec) - stále šlehám. Až je sníh pěkně tuhý, přidám žloutky a znovu zašlehám. Potom do tohoto základu přesiji hladkou mouku a lehce a dobře promíchám. Těsto naliji do vymazané a vysypané formy a peču ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny - jakmile začne povrch růžovět, zkouším špejlí, jestli už je upečeno. Nechám zchladnout, vyklopím.
2
Dvakrát rozkrojím, lehce potřu meruňkovým džemem, natřu krémem, nahoře taky trošku džemu a krému. Až to ztuhne, poleju polevou a dozdobím.
3
Velice jednoduché, celkem rychlé a velice dobré. Je to vláčný dort, rychle snězený.
4
Podobně dělám řezy - dávám ale mouku polohrubou a do žloutků 1 lžíci studené vody. Peču na vymazaném pergamenovém papíře. Zkuste a budete určitě spokojeni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Piškotový dort s ananasem

Piškotový dort s ananasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • M.M | 19. 2. 2012 14:11

    Může se u piškotového dortu vymazat forma olejem místo tuku ? :-)

  • Tereza | 22. 1. 2011 12:33

    Dort je SUPERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Je výborný dopuručila bych ho všem ;-) :-* .

  • Amy - | 21. 7. 2009 15:35

    Debata je sice trochu postarší, ale zaujala mě. Chtěla bych navrhnout toto: dejte do těsta na 1 lžíci krupicového cukru (s kopečkem) 2 lžíce polohrubé mouky (stejně naplněné). Pečte pomalu, samozřejmě neotvírejte troubu. Vejce šlehám celá s cukrem, mouku vmíchám stěrkou. Nestalo se mi, aby se nepovedl.

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:22

    Sory že tak tapetuju:p ale dělal jsem to ještě s touhle náplní http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JQLNHODOF&id_kategorie=JNLQCOO5 a navrch jsem to polil čokoládovou polevou (takovou tu co se dá do mikrovlnky) a kdy je tam té vanilkové naplně víc ne toho dortu tak není tak suchý a krásně čokoládovo vanilkový :D

  • Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:19

    No mě ještě nikdy nesplasknul akorát jsem tam dal o dvě lžice víc mouky ale nemyslím že to nějak ovlivnilo nechápu proč má tak malé hodnocení ... ale to je jedno :D

  • Goldynka | 7. 7. 2007 01:37

    Ahojky recept je sice fajn, ale otresne se to lepi a rozkrojit to sand ani poradne nejde.A je strasn splaskly, alke mekky

  • Eva Walová | 29. 9. 2006 10:44

    Tak jsem ho pekla už 3x a pokaždé mi splasknul, nicméně je dobrý a rychle snězený.:)

  • Jana z VM | 21. 8. 2006 09:35

    Prášek nedávám, nevím, co by to udělalo, ale snad by to nic nepokazilo. Piškot by byl možná trochu nadýchanější a ne tak vláčný, ale snad by to nebylo na škodu.

  • milli | 17. 8. 2006 16:22

    tvuj recept se mi libi.urcite ho vyzkousim.jedine,co me trochu prekvapilo bylo,to ze do hmoty nedavas prdopec.vyskoci to?

  • Barbora Polakova | 20. 1. 2006 13:25

    Uplne mi splasnul:((((( ledva,ledva som ho rozkrojila na 2x co mi je hrozne luto.Ale aj tak bol krasne mekucky a jemnucky.Tak co uz,nabuduce to uz riskovat nebudem.

  • Janinka | 20. 5. 2005 12:57

    Dano, mockrát děkuji! Určitě to zkusím, vypadá to velmi chutně!

  • Dana M. | 17. 5. 2005 07:10

    Pro Janinku: uvedla jsem na těchto stránkách recept Kakaové řezy s tvarohem a želé - dá se dělat i ve formě dortu a je to velice jednoduché a strašně dobré, jen v případě dortu bych udělala tvarohové náplně trochu víc.

  • Janinka | 16. 5. 2005 18:05

    HELP!!! Děvčata, vařím už spoustu let, ale opravdu DOBRÝ a nééé moc složitý dort - jo tak to pořád na 100% neumím. Tenhle recept mi podle Vašich komentářů připadá, že má pro "nezkušené pekařky dortů" dost nástrah. Proto prosím: nějaký dobrý, lehký recept. Pod tím lehký myslím i to, že spíš než krém z másla preferujeme ovoce, zavařeninu a lehké krémy. Předem Vám děkuji!!! :-))

  • Jana z VM | 13. 5. 2005 06:53

    Myslím, že těch vajec stačí. Já dělám většinou velké dorty a počet vajec odhaduji, dávám víc a potom třeba ještě těsto zbyde a tak je peču v malém kastrolku a udělám patrový dort. Je fakt, že piškotové těsto je prevít a musí se sním opatrně. Přeju hodně úspěchů v dalších pokusech!!Chybami se člověk učí, což znám z vlastní letité zkušenosti !! Nedávno jsem dělala dort čokoládový a udělala jsem ho z větší dávky, strašně naskočil a tekl po troubě! To byla hrůza ! Musela jsem ho vyhodit, aby nikdo neviděl, nedalo se to ustát:))

  • Pavla | 12. 5. 2005 14:41

    Jano, děkuju. Dělala jsem ho podle tohoto návodu tzn. 6 vajec na 26cm formu, takže myslíte, že mám ještě přidat? Kolegyně v práci mi taky říkala, že to může být tím, že jsem při pečení otvírala troubu, to se prý nesmí, ale to jsem nevěděla. Byl to můj 2. dort, holt chybama se člověk učí ;o)

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 16:47

    Pavlo, on piškot trochu spadne a tak když ho budete dělat z více vajec, nebude tak placatý. Je pravda, že se rozkrojuje hůře, ono stačí ale jen jednou. Je to takové vláčné, stačí krému jen trochu. Nedávno jsem jej dělala z 10 vajec a taky trochu kecnul. Měla jsem problémy jej dvakrát rozříznout!! Dělám z tohoto těsta někdy i srnčí hřbet, ale to je potom opravdu jenom tak ke kávě pro dva lidi:))

  • Pavla | 11. 5. 2005 16:04

    Uz jsem ho zkusila a byl moc dobroucky. Akorat byl nejaky placaty, nevim jestli to tak má být nebo jsem neco udelala spatne. Na dvakrat bych ho rozhodne nerozrizla, bylo to taktak na jednou. Ale na tom nesejde, dobry to bylo :o) Krem co jsem delala podle jineho receptu se mi nepovedl, tak jsem koupila vanilkovy od Dr. Oetkera, ten jsem dala dovnitř, nahoru a kolem dokola. Dovnitř na krém jsem ještě přidala marmeládu z černého rybízu. Nahoru jsem dala ovoce (jahody, broskve z konzervy a kiwi), polila jsem to želatinou smíchanou se šťávou z těch broskví a nakonec jsem ještě na kraje na ten krem nasypala sekané oříšky a dalo se jíst i očima :o))

  • Honza | 2. 5. 2005 20:05

    HMM je to fakt výborný...už tady na obrazovce se mi sbíhají sliny...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Čokoládový krém Cukr krupice Hladká mouka Meruňkový džem Tuk Vejce Želé dortové
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými…

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

46
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
42
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
25
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Šok na párty slovenské televize: Influencerka přišla jako Kanyeho Bianca! Úplně nahá…

Šok na párty slovenské televize: Influencerka přišla jako Kanyeho Bianca! Úplně nahá…

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Dobrý a jednoduchý piškotový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact