• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
Napište svůj komentář k receptu

Dobroučké, lehké

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobroučké, lehké
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže basmati
    • petrželka
    • krevety
    • máslo
    • česnek
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Vezmi skleněnou mísu a vymaž ji drceným česnekem. Nakrájej hodně čerstvé petržele, když se ti bude zdát, že je to hodně, tak ještě přidej. Dej ji na dno česnekem vymazané mísy, na to pak co chceš mít jako hlavní ingredienci. Krevety, kousíčky jakéhokoliv dobře okořeněného masíčka. Na to nahobluj hodně másla, ať je všechno pokryté. Vezmi právě hotovou horkou rýži a vyklop ji přes vše v míse. Zakryj poklicí a počkej, až se máslo rozehřeje a maso zteplá od horké rýže. Pak všechno pořádně odspodu promíchej a papejte! Když místo krevet použijete třeba kuře, můžete tam dát kousky ovoce nebo zeleniny pole chuti - k petrželce, pak je stejný postup.
2
Bydlím ve Švédsku a tady to děláme hodně s mořskými plody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké pestrobarevné osvěžení

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Královské lehké rizoto

Královské lehké rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anet | 19. 12. 2013 08:49

    Krevety samozřejmě upravené... Místo Krevet se tam dá dát přece kuře a to tam přece nedáte syrové ne? :-)

  • Matty | 9. 1. 2013 19:23

    nejsou ty nejake fajn recepty do vareni do skoly?? :-) :-) tak na hodinu? :-\

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 25. 1. 2012 12:17

    Nic neříkající názvy jídel jsou přece ty nejlepší, protože na ně každý ze zvědavosti klikne :) Já jsem se pak dívala na úpravu krevet, a je docela možné, že autorka myslela krevety syrové. Dočetla jsem se, že je možné je tak jíst, ale jen v případě, že jsou zaručeně čerstvé. Takže pokud se krevetám daří i např.v Baltském moři (netuším, jak teplou vodu potřebují), tak Švédové asi můžou s přehledem baštit bez tepelné úpravy. Což mi Češi ale asi moc ne :)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 1. 2012 10:01

    A to se ve Švédsku fakt toto jídlo jmenuje "Dobroučké, lehké"?

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 24. 1. 2012 20:51

    No ale to tam právě nenapsala. Úplně tam chybí úprava masa. Já bych krevetky asi udělala v páře.

  • Rupi | 4. 5. 2011 14:18

    Nevim co je surove ale jestli tim myslis syrove tak by to tam napsal(a) že to ma byt opečené nebo tak....... :-) To je něco... :-| :-| :-|

  • popic | 13. 3. 2008 10:48

    a tom mam to maso zrat surovy???

  • Květa | 23. 5. 2007 10:12

    Asi to je jasné, ale petržel čerstvá se myslí nať: děkuji za odpověď

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Krevety Máslo Petrželka Rýže Basmati Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Pečený losos

Pečený losos

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Kuřecí směs s cuketou

Kuřecí směs s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Čokoládový dort IV.

Čokoládový dort IV.

Americký jablečný koláč s ořechovou drobenkou

Americký jablečný koláč s ořechovou…

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

23
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
22
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
21
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
19
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Ramba s podporou Havlové: Zbavila se Monyové

Ramba s podporou Havlové: Zbavila se Monyové

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

  • Recepty.cz
  • Dobroučké, lehké
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact