• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
Napište svůj komentář k receptu

Dobré ořechové pečivo

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré ořechové pečivo
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g hladká mouka
    • 20
      g moučkový cukr
    • 140
      g hera
    • 2
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
  • Náplň
    • 170
      g cukr krupice
    • 170
      g ořechy
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      bílek

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme mouku, na ni cukr, pak rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Když droždí vzejde, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, zaděláme těsto a necháme chvíli kynout (stačí 1/4 až 1/2 hod.).
2
Mezitím ušleháme z bílků tuhý sníh, pak do něj přidáme oba cukry a nakonec lehce vmícháme vařečkou strouhané ořechy. Vykynuté těsto tence rozválíme, potřeme náplní a zatočíme do rolády. Většinou dělám 2 menší rolády, aby se s nimi lépe manipulovalo. Smotané rolády pak krájím nití (jako knedlík) asi na 1 cm silné plátky a kladu na plech vyložený pečícím papírem alespoň 2 cm od sebe - pečením ještě nabyde.
3
Nechám asi 10 min. odpočinout a pak je peču ve vyhřáté troubě do růžova (asi 10 min. - horkovzduch 170 °C).
4
Tohle pečivo je dost trvanlivé (mám ho v plechové dóze "kdyby někdo přišel") i po 14 dnech chutná jako čerstvé, ale většinou tak dlouho nevydrží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře

Dobré kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 13. 11. 2013 19:27

    U nás propadák,bohužel,na to,že je tam tolik Hery,bylo těsto po upečení suché a i náplň se drobila.Dělala jsem přesně podle receptu.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Vyzkoušeno a opravdu chutné a netradiční.

  • Pava | 25. 10. 2013 21:57

    Znovu jsem oprášila tento recept a je skvělý. S těstem se dobře pracuje, je takové zvláštní. Ale dohromady s náplní nemá chybu. Doporučuji a děkuji za tento skvělý recept!

  • Bob - | 14. 2. 2008 15:47

    Fakt dobrý a velice jedlý ... Dávám 1

  • Alena Konopcikova | 8. 11. 2007 02:31

    Pekla jsem znovu na 1.narozeniny vnucky, bylo dva dny ulezele a moc dobre, musela jsem se drzet, abych ho nesnedla sama. Bylo presne jako na te vasi fotce. Na vanoce pecu urcite zase!

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:07

    Děkuji za uveřejnění fota, je to focené jen mobilem, takže kvalita nic moc.

  • Hela - | 30. 10. 2007 17:44

    Na každém plechu bylo cukroví jinak veliké proto, že se jedná o kynuté těsto a stáním asi více nabylo. Ale vůbec to nevadí. Můžete krájet i nožem, ale pak budou šnečci šišatí a ne krásně kulatí, jako když krájíte nití.

  • Alena Konopcikova | 20. 6. 2007 04:32

    Trochu piplacka stim krajenim, ale cukrovi je dobre, je zajimave, ze s kazdeho plechu bylo cukrovi jinak velike. Drozdi jsem pouzila susene. Do prvni rolady jsem pridala visnovy jam, to byla chyba, vytekalo to, tak jsem to radeji vyhodila aby se to nepripekalo. Davam 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Tiramisu s banánem

Tiramisu s banánem

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

Zpěvák megahitu Human Rag’n’Bone Man: Místo koncertu skončil ve špitále!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Dobré košíčky
Dobré košíčky
Dobré kuře
Dobré kuře
Dobré kuře na paprice
Dobré kuře na paprice
Dobré rizoto
Dobré rizoto
Dobré špízy
Dobré špízy
Dobrota z alobalu
Dobrota z alobalu
  • Recepty.cz
  • Dobré ořechové pečivo
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact