• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobré filé se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dobré filé se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré filé se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g filety
    • 0,50
      kg brambory
    • 100
      g pórek
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks zelená paprika
    • olej na vymazání pekáčku
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sýr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na plátky, papriku na proužky. Tuto směs zeleniny dáme na brambory. Osolíme a opepříme. Filé nakrájíme na kratší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a položíme na zeleninu. Poslední vrstvu tvoří lístky másla. Přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Ke konci můžeme přidat sýr. Vše se vlastně uvaří ve vlastní šťávě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alois Tau | 8. 9. 2011 13:53

    moje řeč

  • Jana | 15. 6. 2011 12:03

    Tak jsem to právě dopekla, pekla jsem o něco déle. Ve finále z toho mám tak trochu kejdu, ale mám to pro roční dcerku, takže je to na místě. Díky ;-)

  • Dobromila Zlamalova | 27. 4. 2010 12:04

    Aby zelenina nebyla po pul hodine tvrda, je lepsi mrkev a celer nastrouhat na struhadle. Je pak behem chvile mekka. Co se tyce smrsklych kousku ryby, je lepsi dat rybu "dovnitr" a nechat cast zeleniny jako vrchni vrstvu.

  • venyss venyss | 23. 5. 2009 12:54

    Tak jsem neúmyslně pekla cca hodinu a teda všechno bylo měkkoučké, byla to dobrota, jediné co bych vytkla je to, že po hodině se filé smrsklo na malý kousíčky, jinak ale dávám za 1.

  • Mirka P. | 23. 8. 2008 17:18

    Vendulo, máte pravdu, když jsem to pekla podruhé, byla zelenina po 45 minutách také ještě tvrdá, takže péci určitě déle. Ale šťávičky jsem vždy měla mrtě, je na tom nejlepší.

  • vendula m. | 23. 8. 2008 14:05

    tak nevim, ale mela jsem nejak malo stavy, takze zelenina se "pekla" skoro nasucho a po 3/4 hodine na 180 stupnu byly brambory (na tenke platky) tvrde, stejne tak jako mrkev a celer (vse nakrajene na tenke platky) . ale stavicka byla opravdu dobra.

  • helena blažková | 24. 6. 2008 05:52

    dobré, nejen to. Nám opravdu včera na oběd velmi chutnalo.Jelikož ryby jako takové osobně nemusím, toto filé posypané sýrem bylo skvělé.

  • Mirka P. | 19. 4. 2008 23:13

    Jsem ráda, že Vám chutnalo.

  • Eva Balkova | 19. 4. 2008 22:17

    Tak jsme prave dovecereli. Velice dekuji autorce za recept - muj pritel prohlasil, ze nikdy nejedl nic lepsiho. Ja jsem jeste zalila cca 100 ml slehacky a posypala strouhanym cedarem. Bylo to vynikajici, jen jsem nechala peci dele - cca 1.5 hod.

  • Edita Nováková | 1. 3. 2008 18:34

    Jsem kuchařka začátečnice a musím říct, že recept je hrozně jednoduchý a výsledek je výborný.

  • Anonym | 23. 11. 2007 21:31

    pride mi tu ze kazdy zde pocita kazdou kalorii na vic.recept je jednoduchy a rychly, oproti jinym jidlum urcite vic zdravejsi.davam bod.

  • Mirka P. | 24. 9. 2007 12:56

    Ostatních surovin je opravdu docela hodně, hlavně rajčata pustí dost šťávy, takže v másle se to opravdu nevaří...

  • Miroslava Severová | 24. 9. 2007 07:18

    Před týdnem mi zjistili zvýšený cholesterol, určitě tento recept vyzkouším, normální máslo už dávno nepoužívám, jen rostlinné a 10 dkg ho být nemusí, stačí pár kousků navrch. Souhlasím s Mirkou P., proč z toho všichni děláte takovou vědu ? Prostě kousek másla navrch.

  • Jarda | 22. 9. 2007 16:46

    Tady se něco vaří v másle? To musí být dobrota, to určitě vyzkouším...:-)))

  • Věra | 22. 9. 2007 14:22

    Ta poslední věta receptu je vskutku kouzelná. Ano, ono se to "vlastně uvaří", jenže v másle.

  • Jana Remková | 22. 9. 2007 11:38

    A 10 deka je jako hodně?No,tak milý anonyme,jeste jen zeleninu,jako králík a vyhnete se určitě cholesterolu!Jana

  • Mirka P. | 21. 9. 2007 15:10

    Anonymovy děsivé představy bych chtěla mít :-). Máslo jsem ale dávala podle oka, možná ho opravdu nebylo celých 10 dkg. Je to opravdu moc dobré.

  • Ester | 21. 9. 2007 11:17

    A kto Vás núti dať takmer osminku masla? Mnohé recepty slúžia ako inšpirácia. A ja, keď nemám rada veľmi sladké, pikantné, mastné, tak si predsa z daných ingrediencíí môžem odobrať(alebo naopak pridať!). Vedia ma podpichnúť komentáre čitateľov/liek, ktoré daný recept ani nevyskúšali(možno bude treba celá osminka masla!) a už sa ohlasujú. Ale aj tak Vám prajem pekný deň. A to filé radšej neskúšajte, aby sa Vám náhodu nezvýšil cholesterol!

  • Zuzana Šindlerová | 21. 9. 2007 10:48

    No, nevím, ale 10 dkg másla na cca 1,50 kg surovin mně nepřipadne děsivá. Myslím, naopak, že to bude moc dobré.

  • Anonym | 21. 9. 2007 10:16

    Představa téměř osminky másla je děsivá, jinak nic proti kombinaci surovin.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Citronová šťáva Filety Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Pórek Rajčata Sůl Sýr Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Mušle

Mušle

Salsa guacamole

Salsa guacamole

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

89
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
47
Vepřový guláš s mrkví
Vepřový guláš s mrkví
39
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s…
36
Houbové lívance
Houbové lívance
32
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Katie Priceová pod palbou: Spálila kocoura

Katie Priceová pod palbou: Spálila kocoura

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Dobré filé se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact