• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dobré filé se zeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Dobré filé se zeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré filé se zeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g filety
    • 0,50
      kg brambory
    • 100
      g pórek
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks rajčata
    • 1
      ks zelená paprika
    • olej na vymazání pekáčku
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • sýr popřípadě

Postup přípravy receptu

1
Oškrábané brambory nakrájíme na kolečka a dáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy. Osolíme a opepříme. Pórek, mrkev a rajčata nakrájíme na kolečka, celer a cibuli na plátky, papriku na proužky. Tuto směs zeleniny dáme na brambory. Osolíme a opepříme. Filé nakrájíme na kratší kousky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a položíme na zeleninu. Poslední vrstvu tvoří lístky másla. Přikryté vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 45 minut. Ke konci můžeme přidat sýr. Vše se vlastně uvaří ve vlastní šťávě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alois Tau | 8. 9. 2011 13:53

    moje řeč

  • Jana | 15. 6. 2011 12:03

    Tak jsem to právě dopekla, pekla jsem o něco déle. Ve finále z toho mám tak trochu kejdu, ale mám to pro roční dcerku, takže je to na místě. Díky ;-)

  • Dobromila Zlamalova | 27. 4. 2010 12:04

    Aby zelenina nebyla po pul hodine tvrda, je lepsi mrkev a celer nastrouhat na struhadle. Je pak behem chvile mekka. Co se tyce smrsklych kousku ryby, je lepsi dat rybu "dovnitr" a nechat cast zeleniny jako vrchni vrstvu.

  • venyss venyss | 23. 5. 2009 12:54

    Tak jsem neúmyslně pekla cca hodinu a teda všechno bylo měkkoučké, byla to dobrota, jediné co bych vytkla je to, že po hodině se filé smrsklo na malý kousíčky, jinak ale dávám za 1.

  • Mirka P. | 23. 8. 2008 17:18

    Vendulo, máte pravdu, když jsem to pekla podruhé, byla zelenina po 45 minutách také ještě tvrdá, takže péci určitě déle. Ale šťávičky jsem vždy měla mrtě, je na tom nejlepší.

  • vendula m. | 23. 8. 2008 14:05

    tak nevim, ale mela jsem nejak malo stavy, takze zelenina se "pekla" skoro nasucho a po 3/4 hodine na 180 stupnu byly brambory (na tenke platky) tvrde, stejne tak jako mrkev a celer (vse nakrajene na tenke platky) . ale stavicka byla opravdu dobra.

  • helena blažková | 24. 6. 2008 05:52

    dobré, nejen to. Nám opravdu včera na oběd velmi chutnalo.Jelikož ryby jako takové osobně nemusím, toto filé posypané sýrem bylo skvělé.

  • Mirka P. | 19. 4. 2008 23:13

    Jsem ráda, že Vám chutnalo.

  • Eva Balkova | 19. 4. 2008 22:17

    Tak jsme prave dovecereli. Velice dekuji autorce za recept - muj pritel prohlasil, ze nikdy nejedl nic lepsiho. Ja jsem jeste zalila cca 100 ml slehacky a posypala strouhanym cedarem. Bylo to vynikajici, jen jsem nechala peci dele - cca 1.5 hod.

  • Edita Nováková | 1. 3. 2008 18:34

    Jsem kuchařka začátečnice a musím říct, že recept je hrozně jednoduchý a výsledek je výborný.

  • Anonym | 23. 11. 2007 21:31

    pride mi tu ze kazdy zde pocita kazdou kalorii na vic.recept je jednoduchy a rychly, oproti jinym jidlum urcite vic zdravejsi.davam bod.

  • Mirka P. | 24. 9. 2007 12:56

    Ostatních surovin je opravdu docela hodně, hlavně rajčata pustí dost šťávy, takže v másle se to opravdu nevaří...

  • Miroslava Severová | 24. 9. 2007 07:18

    Před týdnem mi zjistili zvýšený cholesterol, určitě tento recept vyzkouším, normální máslo už dávno nepoužívám, jen rostlinné a 10 dkg ho být nemusí, stačí pár kousků navrch. Souhlasím s Mirkou P., proč z toho všichni děláte takovou vědu ? Prostě kousek másla navrch.

  • Jarda | 22. 9. 2007 16:46

    Tady se něco vaří v másle? To musí být dobrota, to určitě vyzkouším...:-)))

  • Věra | 22. 9. 2007 14:22

    Ta poslední věta receptu je vskutku kouzelná. Ano, ono se to "vlastně uvaří", jenže v másle.

  • Jana Remková | 22. 9. 2007 11:38

    A 10 deka je jako hodně?No,tak milý anonyme,jeste jen zeleninu,jako králík a vyhnete se určitě cholesterolu!Jana

  • Mirka P. | 21. 9. 2007 15:10

    Anonymovy děsivé představy bych chtěla mít :-). Máslo jsem ale dávala podle oka, možná ho opravdu nebylo celých 10 dkg. Je to opravdu moc dobré.

  • Ester | 21. 9. 2007 11:17

    A kto Vás núti dať takmer osminku masla? Mnohé recepty slúžia ako inšpirácia. A ja, keď nemám rada veľmi sladké, pikantné, mastné, tak si predsa z daných ingrediencíí môžem odobrať(alebo naopak pridať!). Vedia ma podpichnúť komentáre čitateľov/liek, ktoré daný recept ani nevyskúšali(možno bude treba celá osminka masla!) a už sa ohlasujú. Ale aj tak Vám prajem pekný deň. A to filé radšej neskúšajte, aby sa Vám náhodu nezvýšil cholesterol!

  • Zuzana Šindlerová | 21. 9. 2007 10:48

    No, nevím, ale 10 dkg másla na cca 1,50 kg surovin mně nepřipadne děsivá. Myslím, naopak, že to bude moc dobré.

  • Anonym | 21. 9. 2007 10:16

    Představa téměř osminky másla je děsivá, jinak nic proti kombinaci surovin.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Celer Cibule Citronová šťáva Filety Máslo Mrkev Olej Pepř mletý Pórek Rajčata Sůl Sýr Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Dukátové buchtičky

Dukátové buchtičky

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Lokše
Lokše
22
Cibulové bhaji
Cibulové bhaji
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
14
Chili con carne
Chili con carne

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

  • Recepty.cz
  • Dobré filé se zeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact