• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
Napište svůj komentář k receptu

Dobré a zvláštní ořechy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dobré a zvláštní ořechy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 75
      g ořechy
    • 75
      g strouhanka Prosátá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 1
      lžička kakao
    • amonium Na špičku nože - cukrářské droždí, koupíme v drogerii
  • Kávový krém
    • 5
      lžíce voda
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      lžička mletá káva
  • Plech
    • tuk
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Vše (včetně celých bílků) vložíme do hrnce a za stálého míchání ohříváme na plotně, až máme mírně tekutou kaši. Na vymazaný plech vysypaný strouhankou (nebo pečící papír) klademe lžičkou malé kopečky těsta - velmi mírně se roztečou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi na 160 °C, až jsou pečené zespoda. Nesmíme je vysušit, musí zůstat i po upečení měkké. Uložíme v suchu.
2
Tak týden před Vánocemi slepujeme kávovým krémem. Na krém svaříme vodu s cukrem, přidáme kávu, necháme vychladnout a pak mírně vlažné přiléváme tenkým pramínkem do našlehaného másla. Pokud vám vadí kávová sedlina, můžete použít instantní kávu - pak stačí půl lžičky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dobré košíčky

Dobré košíčky

Dobré ořechové pečivo

Dobré ořechové pečivo

Dobré kuře na paprice

Dobré kuře na paprice

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 17. 11. 2007 14:47

    Asi nerozumím na co se ptáte, Marcelo. Recept začíná větou : Vše, včetně celých bílků vložíme do hrnce... a v komentářích je dále upřesněno, že se opravdu nešlehá sníh. Já nevím, jak srozumitelněji napsat, že všechno sesypeme dohromady, zamícháme a dáme na plotnu.

  • marcela otahalova | 17. 11. 2007 10:52

    a kdy se tam pridavaji ty billky a nebo snih zteh bilku dikza radu

  • Hela - | 9. 11. 2007 09:56

    I vy šprýmaři! Ořechy je myšleno nastrouhané (omlouvám se za neobjasnění v receptu) a bílky se myslí nenašlehané, tedy né sníh. A až si to upečete, tak zjistíte, že tam mělo být v závěru připsáno: A pečeme rovnou z několika dávek.

  • Jaňule H. | 8. 11. 2007 15:40

    Předpokládám, že pojmem celé bílky autorka myslí prostě bílky, nikoli sníh z bílků

  • Karel Prokopič | 8. 11. 2007 13:13

    Abychom měli "mírně tekutou kaši", musíme ty ořechy rozemlít nebo rozdrtit. Nebo se mýlím, Helo? A jak vypadá "celý" bílek? Mně se vždycky rozteče...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Vaření Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílek Cukr Kakao Máslo Mletá káva Moučkový cukr Ořechy Strouhanka Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Jogurtová bábovka s pudinkem

Jogurtová bábovka s pudinkem

Hlíva s hořčicí

Hlíva s hořčicí

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

59
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
AHA.cz Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Vémola o rozvodu s Lelou: Pozvu i paní Hanychovou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Hvězda snímku Neporazitelní Ivan Trojan: Zuřil při natáčení!

Hvězda snímku Neporazitelní Ivan Trojan: Zuřil při natáčení!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Dobré a zvláštní ořechy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact