• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Divoké závitky v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Divoké závitky v římském hrnci

autor: Lída Kanclířová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Divoké závitky v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg vepřové maso kýta (nebo drůběží plátky)
    • 3
      ks mrkev
    • 0,25
      ks celer
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa menší (lze i větší a starší)
    • šunka nebo anglická slanina
    • vařená vejce lze přidat
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • tymián
    • sůl
    • ocet
    • kečup - jemný
    • okurka
    • hořčice
    • kyselá smetana nebo jogurt (možno vynechat)

Postup přípravy receptu

1
Do namočeného římského hrnce naskládáme směs tenkých plátků zeleniny - mrkve, celeru, cukety a dvou cibulí. Nejlépe a nejrychleji je pořídíme na robotu. Proložíme divokým kořením a trochu osolíme. Plátky masa naklepeme, potřeme hořčicí a kečupem, položíme na ně plátky třetí cibule, šunky nebo slaniny, popř. kyselé okurky, vařeného vajíčka, jako když děláme španělské ptáčky (podle zvyklostí v rodině volíme náplň) naplněné plátky přeložíme a zajistíme nejlépe bambusovými párátky (ostrá, pevná, přírodní). Závitky položíme na zeleninu, zvenku mírně osolíme, nepodléváme, přikryjeme poklicí a dáme péci na 200 °C do trouby. Pečeme, dokud vše nezměkne (mé troubě to trvalo 1,5 hodiny).
2
Potom podáváme buď přírodní - tj. maso a k tomu plátkovou zeleninu se šťávou, nebo zeleninu rozšťoucháme, event. propasírujeme a zjemníme smetanou nebo jogurtem - omáčka má chuť jako svíčková. První varianta je dle mého názoru dietní (pokud nepoužijeme do závitků slaninu) a dokáže ukojit nezvladatelnou chuť na svíčkovou, nebo na ptáčky, i když je zrovna podle diety nesmíte....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milena kubikova | 11. 11. 2007 21:46

    vyborna zalezitost....nerobila som zavitky, ale kuracie stehna, ktore som pokladla platkami slaniny a tiez som vylozila pekacik....zeleninu som neplatkovala , ale pracne kocockovala .nepridavala som k nej ani smotanu, ani som ju nemixovala. neodhadla som mnozstvo zeleniny, tak som dorobila ako prilohu zemiaky na tymiane. nabuduce zdvojnasom mnozstvo zeleniny a bude to ako samostatna priloha.....skvele jedlo. davam jedna a vdaka za recept...rozhodne ho zaradim do repertoaru.

  • Lucie | 22. 10. 2007 14:16

    Podobně jsme maso "na diviko" dělali vždycky u nás doma,ale buď kuře nebo holoubata. Je to vynikající. U nás se ale na talíři podávala vždy pouze čistá šťáva, bez zeleniny nebo smetany, s houskovým knedlíkem. Já toto jídlo dělávám nyní také, ale šťávu přecedím a mírně jí zahustím kouskem másla prohněteným s hladkou moukou.

  • Jitka Petrásková | 19. 10. 2007 16:03

    Zrovna si lámu hlavu, co dietního uvařit. Skvělá inspirace, troufám si hodnotit i bez vlastního vyzkoušení, tady nemůžeme udělat chybu.

  • Eva Mlýnská | 19. 10. 2007 08:39

    Tohle určitě stojí za vyzkoušení. Jen toho masa to bude chtít trochu víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Cuketa Hořčice Kečup - jemný Kyselá smetana Mrkev Nové koření Ocet Okurka Pepř mletý Sůl Šunka Tymián Vařená vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Americký hamburger z vyzrálého hovězího

Americký hamburger z vyzrálého…

Cuketová směs s uzeninou

Cuketová směs s uzeninou

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosová bábovka s kefírem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

467
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
373
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
201
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
71
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
28
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Divoké závitky v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact