• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dijonské cibulové řízky
Napište svůj komentář k receptu

Dijonské cibulové řízky

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dijonské cibulové řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • sůl
    • rostlinný olej
    • 4
      ks vepřové maso kýta, plec, karé

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso lehce naklepeme, případně nakrojíme okraje, aby se maso nekroutilo. V misce smícháme dijonskou hořčici, utřený česnek, sůl a pepř. Touto hořčičnou směsí potřeme jednotlivé kousky masa z jedné strany.
2
Na hořčici poklademe cibuli, kterou jsme pokrájeli na kolečka. Je dobré ještě cibuli k masu řádně přitlačit. Takto připravené řízky necháme alespoň hodinku odležet. Před smažením obalíme každý řízek v hladké mouce. Smažíme na rozpáleném oleji nejdříve stranou cibule.
3
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dijonské karbanátky

Dijonské karbanátky

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

Arcibiskupské tajemství cibulové…

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • František | 31. 8. 2012 10:55

    Nechutnalo, opravdu ne. :-\

  • lliijjoonn | 26. 10. 2011 09:43

    Tak jsem to teda vcera varila, cibule sice odpadavala, ale to by nebyl az takovy problem jako to, ze se cibule i ,,poter" z horcice okamzite zacaly pripalovat a to driv, nez mohlo byt maso hotove, takze jsem pak cibuli davala bokem a rizky nechala opect zvlast. K tomu jsme meli stouchane brambory s cibuli a salat z rajcatek a mozzarely. Chutove dobre.

  • lliijjoonn | 25. 10. 2011 10:49

    Vypada to skvele - rychle, jednoduche, suroviny mam doma, vecer vyzkousim a dam vedet :) ;-)

  • Fanfan | 18. 11. 2010 08:53

    Moc dobré, bála jsem se, že cibule bude při smažení odpadávat, ale dopadlo to skvěle. :-)

  • Jaroslav Pelcman | 25. 3. 2010 14:29

    Michaelo, mě tam mouka normálně drží. Asi jste ji málo přímáčkla? Nebo řízky můžete moukou lehce pocukrovat moukou a následně řádně přitlačit.

  • Michaela Linhartová | 24. 3. 2010 09:58

    Bylo to dobré, ale chtěla bych vědět jak jste to obalovali v mouce. Nechtěla tam držet.

  • Jakub Kuruc | 29. 7. 2009 14:47

    Před chvílí jsem dojedl..a musím říct, že to bylo skvělé. Příprava jednoduchá, cibule vůbec nepadala, celkově velmi rychlé a snadné.

  • Jitřenka Němcová | 29. 3. 2009 13:53

    Včera jsem uvařila k obědu, přesně podle receptu - z kýty. Špatně se mi s řízkem pracovalo, cibule padala a po usmažení jsem dala ještě na půl hodiny do trouby. K tomu šťouchané brambory s osmaženou cibulkou a nakládanou červenou řepu. Všem chutnalo, budu zase brzy dělat, ale cibuli se nebudu snažit přilepit na řízek, ale dám ji osmažit zvlášť zároveň s řízky. Dávám za 1.

  • Mata Jureková | 23. 3. 2009 12:46

    Děkulji za výborný recept. Dělala jsem včera a všem moc a moc chutnalo. Určitě jsem tenhle recept nedělala naposledy. Dávmám za jedna.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 1. 2009 09:48

    Výborný oběd, dělala jsem z kotlety, k tomu šťouchané brambory a červenou řepu, super!

  • jaja 13 | 30. 12. 2008 14:33

    Tak včera jsme je měli k obědu. Nechtělo se mi je tak dlouho dělat na pánvi, a tak jsem je jen lehce opekla a pak dala zapéct do trouby. Byly výborné, měkké a šťavnaté. Dávám jedničku.

  • Jaroslav Pelcman | 3. 9. 2007 09:07

    Smažím na litinové pánvi tak, že nejdříve rozpálím pánev, vliji potřebné množství oleje. Až je olej potřebně rozpálený, tak vkládám jednotlivé řízky, stáhnu oheň a na mírném ohni smažím cca 4 – 5 minut po každé straně , nebo do zezlátnutí. Potom maso otočím a zase na chvíli zesílím plamen, aby se maso prudce zatáhlo. Následně znovu ztlumím oheň a dosmažuji už jen na mírném ohni. Samozřejmě záleží i na použitém mase.

  • Petra Tobolíková | 15. 7. 2007 23:08

    Moc prosím o radu - jak dlouho řízky smažíte? (jak dlouho z každé strany?) Jsem začátečník a tohle vypadá dobře a jinak celkem snadně, jen s tou dobou si nevím rady. Mám strach, aby maso nebylo tvrdé. Moje máma např. už vůbec nedělá klasické smažené vepřové řízky, protože prý bývají často tvrdé, tak dělá jen kuřecí :-/.

  • Iveta Bílková | 13. 1. 2007 17:40

    Dnes jsme měli na oběd a rodina chválila, chválila.... Akorát jsem měla pouze plnotučnou hořčici, ale i přesto to bylo pikantní. Jako přílohu jsme měli bramborovou kaši. Určitě by to šlo dělat i z kuřecích řízků. Děkuji za recept. Určitě brzy zopakuji.

  • Laďa | 8. 1. 2007 11:34

    A taky že to vynikající bylo

  • Laďa | 7. 1. 2007 14:56

    Teď jsem si recept přečetl a jdu na věc,určitě to bude vynikající

  • Léňa K. | 2. 1. 2007 14:30

    Mňam, mňam, to jsme si pošmákli, vážně skvělé a rychlé! Díky :-)

  • Oli | 22. 9. 2006 12:52

    Řízky jsou opravdu vynikající, hlavně ten česnek tam je super, zařadili jsme je do našich oblíbených a už několikrát jsme je dělali.

  • Vratislav Kornout | 29. 8. 2006 17:35

    Doporučuji, je to vynikající a připrava jednoduchá!

  • Pavlína Svitáková | 15. 5. 2006 10:34

    To musí být skvělé ,vyzkouším.Ta cibule je tam bezva ,to si bude muž čvachtat,cibuli jí na metráky.:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dijonská hořčice Hladká mouka Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Arabský Lahmacun aneb Turecká pizza

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Bramborové noky s dušeným špenátem

Bramborové noky s dušeným špenátem

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná…
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Empanadas
Empanadas
17
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
16
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

Krásná sestřička z Doktora Martina Marcinková: Po rozvodu nová láska!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Dietní těstovinový salát s tuňákem a citronem
Dietní těstovinový salát s tuňákem a…
Dijonská sekaná s křenem
Dijonská sekaná s křenem
Dijonská vejce se slaninou
Dijonská vejce se slaninou
Dijonské karbanátky
Dijonské karbanátky
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dijonský koláč slaný - z listového těsta
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Dijonské cibulové řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact