• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dia roláda
Napište svůj komentář k receptu

Dia roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
Dia roláda
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 10
      lžíce clara - sladidlo na pečení
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 2
      lžíce vlažná voda
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g polohrubá mouka
    • pečící papír
  • Dále
    • dia marmeláda druh dle chuti
    • bílý jogurt neslazený
    • kokos nebo kakao na posypání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s umělým sladidlem, přidáme vodu, aroma, mouku s kypřidlem, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.
2
Po vychladnutí opatrně sundáme pečící papír, roládu potřeme dia marmeládou, poté hustým bílým jogurtem (případně zakysanou smetanou) a opatrně opět zarolujeme, potřeme jogurtem, posypeme kokosem nebo kakaem a dáme do chladna proležet, nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vosí domečky (dia)

Vosí domečky (dia)

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

DIA vánočka II.

DIA vánočka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nora | 18. 12. 2016 17:58

    Davam za jedna. Je uzasna <3 .

  • Laďka | 5. 11. 2016 15:22

    Děkuji za recept. :-) Roládu jsem určitě nedělala naposled, protože je velmi podařená a dá se udělat určitě i na jiné způsoby, třeba s tvarohem, ovocem.. Dnes jsem dala na zkoušku jen dia jahodový džemík se sorbitem a je parádní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Dietní Dezerty Pečení Dietní Vegetariáni Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Clara - sladidlo na pečení DIA marmeláda Kokos Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkové aroma Vejce Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Rafaelo se salkem

Rafaelo se salkem

Bramboráky pro děti

Bramboráky pro děti

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

122
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
44
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
34
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
24
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s…
19
Citronovo-kuřecí polévka
Citronovo-kuřecí polévka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 8. 9. 2025: Kdo by se měl dnes věnovat rodině a koho překvapí nečekaný telefonát?

Denní horoskop na pondělí 8. 9. 2025: Kdo by se měl dnes věnovat rodině a koho překvapí nečekaný telefonát?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Ina T. hodnotí: Vkus v kategorii 60 plus! Šmrnc Švandové i urputná snaha Steinmasslové!

Ina T. hodnotí: Vkus v kategorii 60 plus! Šmrnc Švandové i urputná snaha Steinmasslové!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Dia jogurtové řezy s rebarborou
Dia jogurtové řezy s rebarborou
Dia kokosové kuličky
Dia kokosové kuličky
Dia rohlíčky s ořechy
Dia rohlíčky s ořechy
DIA vánočka II.
DIA vánočka II.
Dietické Vánoční rohlíčky
Dietické Vánoční rohlíčky
Dietní bezlepková žemlovka
Dietní bezlepková žemlovka
  • Recepty.cz
  • Dia roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact