• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezert z Lučiny
Napište svůj komentář k receptu

Dezert z Lučiny

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dezert z Lučiny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek černá káva
    • 0,50
      dl hnědý rum
    • 4
      ks lučina
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • šlehačka
    • dětské piškoty
    • čokoláda (Strouhaná)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme kávu s rumem. V této tekutině namáčíme piškoty. Do misek nebo pohárů se dají namočené piškoty, na to hmota z Lučiny, potom opět piškoty a opět hmota. Povrch sypeme grankem nebo čokoládou.<BR>Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a chutně

Šunková pomazánka z Lučiny - rychle a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ELA | 7. 5. 2007 13:42

    doporučuji i obyčejný tučný tvaroh - krásně tuhne a je podstatně míň "tučný", než Lučina i pomazánková máslo

  • Vanda Králová | 5. 5. 2007 21:40

    Martine, já ano. Mám vyzkoušeno vaničkový tvaroh + šlehačka i vaničkový tvaroh + zakysaná smetana. Obojí je výborné, obojí celkem ztuhne, takže se dá používat jako krém na jakékoli moučníky i na piškoty

  • Martin Valový | 7. 1. 2007 16:31

    Zkoušeli jste někdo použít krabičkový tvaroh místo Lučiny ?

  • Jana | 4. 7. 2005 10:04

    Dělám něco podobného, ale místo lučiny dávám 2 pomazánkové másla, 2 šlehačky a 20 dkg cukru. To vše dám do dortové formy a až to ztuhne,nakrájím a dám na vrch čerstvé ovoce (jahody nebo maliny, rybíz,banány...) a zaleji želé na dorty.

  • Anonym | 29. 9. 2004 21:14

    Rychlý na přípravu nenáročný dezert, který všem chutná

  • Luba | 26. 9. 2004 17:19

    Výborný desert

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 15:51

    Dávám lučinu v kelímku, na které je napsáno určená na pomazánky, moc nám to chutná!!!

  • Anonym | 12. 9. 2004 15:45

    Souhlasím moc dobré, dělám do kelímků, dám zmrazit a pak po mírném povolení je to výborné jako zmrazený desert

  • studentky z koleje | 9. 9. 2004 21:17

    Konečně jsme našli výborný desert, všem doporučujeme - dáváme Lučinu nízkotučnou kvůli linii

  • Alis | 9. 9. 2004 21:15

    Moc dobré, lépe mi chutná než tiramissu po česku. Dělám do pohárů a všem moc chutná

  • Ivana | 8. 9. 2004 11:50

    To je de facto tiramisu, ve kterém se namísto mascarpone použije lučina.

  • Mirka Mikulaskova | 8. 9. 2004 03:35

    Moc dobre!!!Mirka

  • Kuchařka on-line | 23. 2. 2004 08:36

    Lučinová hmota: utřeme Lučiny s cukrem a ušlehanou šlehačkou.

  • petr slany | 22. 2. 2004 16:24

    Jak,ale jvytvoříte hmotu z lučiny

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Čokoláda Dětské piškoty Hnědý rum Lučina Moučkový cukr Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Housky

Housky

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Houbová polévka se zakysanou smetanou

Slaný dort I

Slaný dort I

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

66
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
64
Máslové řízky
Máslové řízky
59
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Dýňová tortila
Dýňová tortila
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

Poslední rozloučení s Hulkem Hoganem (†71): Problémová exmanželka nemohla chybět!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Dezert z Lučiny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact