• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dezert Metro
Napište svůj komentář k receptu

Dezert Metro

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dezert Metro
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 135
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g bílá čokoláda
    • 150
      ml smetana
    • marcipán
    • hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Žloutky s cukrem utřeme do pěny, zlehka vmícháme prosátou mouku a vyšlehaný sníh z bílků, nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15-20 minut.
2
Po upečení necháme korpus vychladnout a rozkrájíme ho na stejnoměrné kousky. Smetanu vyšleháme do pevna a opatrně za stálého šlehání přidáváme cukr a rozpuštěnou čokoládu, nakonec všleháme změklé máslo a krém necháme vychladit.
3
Každý kousek korpusu potřeme krémem, potáhneme rozváleným marcipánem a konce namáčíme v rozehřáté čokoládě.
4
Nakonec necháme přes noc odležet v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár

Nepečený karamelový Lotus dezert /…

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert…

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristyna N. | 20. 3. 2015 00:12

    Byla s tím hrozná patlačka, ale určitě to stálo za to :) Krému je více a myslím, že by úplně stačila polovina. Vím, že i v původním receptu jsou uvedené 4 porce, ale to není možné ve 4 sníst. Měla jsem jich opravdu hodně a byly o hodně větší než kupované. Kdo si chce ušetřit čas, může jen upéct standardní dort, potřít krémem a potáhnout marcipánem, chybu určitě neudělá :)

  • zabicka-86 | 20. 12. 2014 21:42

    Super recept. Dnes vyzkouším a dám vědět jak se to povedlo :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Cukr krupice Hladká mouka Hořká čokoláda Marcipán Máslo Moučkový cukr Smetana Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Česneková plec

Česneková plec

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Kachna s nádivkou - nejen velikonoční

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

177
Dýňová tortila
Dýňová tortila
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
41
Máslové řízky
Máslové řízky
37
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

Petr Vágner na netradiční svatební cestě: Grónsko přešel za 6 dní!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Dezert Metro
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact