• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dětský dort - ježek
Napište svůj komentář k receptu

Dětský dort - ježek

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dětský dort - ježek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na větší dortovou formu
    • 8
      ks vejce
    • 250
      g cukr krystal
    • 180
      g polohrubá mouka
  • Pudinkový krém
    • 1,50
      l mléko
    • 6
      ks zlatý klas
    • 180
      g cukr krystal
    • 1
      kostka máslo
  • Ozdoby
    • mandle
    • čokoláda
    • hříbky
    • lentilky
    • marcipánové ovoce
    • cukrářské zdobení

Postup přípravy receptu

1
Těsto: bílky vyšleháme, přidáme krystalový cukr a došleháme na tuhý sníh. Do hotového sněhu opatrně vmícháme žloutky smíchané z troškou vody. Nakonec přidáme polohrubou mouku a zlehka zamícháme.
2
Pudinkový krém: z mléka, cukru a Zlatých klasů uvaříme klasický pudink. Dáme zchladit, občas promícháme, aby se na povrchu neudělal škraloup. Pudink musí mít pokojovou teplotu i s máslem jinak hrozí, že se nám srazí. Do vychlazeného pudinku vmícháme máslo a mixérem vyšleháme na hladký krém.
3
Tvar ježka: hotový kulatý dort po bocích vytvarujeme okrájením do tvaru ježka, rozřežeme a plníme pudinkovým krémem a ovocem. Už naplněný dort natřeme celý krémem i z vrchu. Hlavičku uděláme z podlouhlých piškotů tak, že si položíme na sebe piškoty a zatřeme krémem. Na zádíčka ježka napícháme oloupané mandle a polijeme čokoládou.
4
Já jsem použila jako ozdoby různé marcipánové ovoce, lístečky a hříbky - vše je dostupné koupit v obchodě. Na očka jsem použila trochu krému a přidala lentilky i na nos. Je to trošku pracnější, ale rozzářená dětská očka stojí za to!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dětský dvoupatrový dort

Dětský dvoupatrový dort

Bramborový ježek

Bramborový ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 31. 8. 2006 12:37

    Zlatý klas je krémový prášok s vanilkovou príchuťou. Nie je totožný s pudingom, má trocha inú chuť a hlavne je podstatne hustejší. V Čechách dostať obdobu pod názvom Krémový prášek.

  • Anonym | 31. 8. 2006 11:14

    Není mi úplně jasné, co je myšleno Zlatým klasem?Můžete prosím vysvětlit? Děkuji

  • Airan Novakova | 17. 10. 2005 18:20

    Alenko, ten postup se me zdal taky zvlastni, ale ten krem detem (vnoucatkum) opravdu chutnal vic nez ten maslovy...navic neni tak kaloricky, je v nem vice puding nez maslo. Jestli vam nevyhovuje, delejte jak uznate za vhodne:-)) Kolik lidi, tolik chuti:-))

  • Alena Veselá | 17. 10. 2005 10:16

    chtěla jsem udělat změnu a zkusila jsem krém z tohoto receptu.. NEZTUHL !! Příště budu opětovně dělat nejprve máslo s cukrem a pudink přidávat :-(Alena

  • danka lehocka | 11. 10. 2005 10:37

    prepáč ale štekajúceho psa neviem :o)) Ale taky ježko tiež nie je zly:o)) diky za ohlas.

  • svagrova m | 10. 10. 2005 22:30

    to vypada dobre:-)) na narozeniny male:-), kdybys umela stekaciho psa, vypadalo by to lip:-)))(sranda). Jen ti to posilam pro zajimavost

  • danka lehocka | 10. 10. 2005 08:26

    Velmi som rada že sa ti vydarila a dakujem za novy postup kremu určite ho vyskušam.Puding z maslom je velmi vhodný ako krém do torty hlavne pre deti a pre tych čo velmi nemajú radi klasické tukové krémy.Už sa chystám poslať recept aj z fotkou na korytnačku.Dúfam že sa bude páčiť a hlavne inšpirovať.Airan dakujem za ohlas.Danka

  • Anonym | 8. 10. 2005 13:18

    Mila Danko, tvar jezka sjem neodvazila udelat a jen jsem navrh dala ty mandle a zalila cokoladou, i tak to vypadalo zajimave! Dort je vynikajici i sam od sebe. Trochu me zarazil postup jak u testa, tak u kremu, ale dodrzela jsem ho:-)) Poprve jsem zkusila do pudinku zaslehat maslo a podarilo se (jinak prvne sleham maslo s mouckovym cukterm a pridavam pudink) Dokonce bych rekla, ze je to jednodussi a lepsi. Dekuji moc. AIRAN

  • danka lehocka | 7. 10. 2005 12:23

    Do týždňa bude k dispozícii aj foto torty.Prajem príjemnú inšpiráciu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Dorty Pro děti Pečení Vaření Děti Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Cukrářské zdobení Hříbky Lentilky Mandle Marcipánové ovoce Máslo Mléko Polohrubá mouka Vejce Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Pečená zelenina na lžíci oleje

Pečená zelenina na lžíci oleje

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Dipy ke grilovanému masu - s kapary

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

42
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
37
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
35
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
34
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
27
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Denní horoskop na úterý 19. 8. 2025: Komu se splní kariérní sny a kdo dnes překoná drobné překážky?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Dětská pomazánka
Dětská pomazánka
Dětské ovocné koktejly
Dětské ovocné koktejly
Dětské tiramisu
Dětské tiramisu
Dětský dvoupatrový dort
Dětský dvoupatrový dort
Dezert Malajsie
Dezert Malajsie
Dezert na způsob francouzského toastu
Dezert na způsob francouzského toastu
  • Recepty.cz
  • Dětský dort - ježek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact