• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Den - noc buchta
Napište svůj komentář k receptu

Den - noc buchta

autor: Marína_K
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Den - noc buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks žloutek
    • 6
      ks bílek
    • 1
      kostka máslo nebo Hera
    • 250
      g moučkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka lze smíchat 1:1 s hrubou
    • 1
      dl mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vlažné mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ze šesti bílků. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč lžící klademe 1/2 těsta tak, aby mezi ním byly mezery. Cca 2 lžíce kakaa zamícháme do druhé poloviny těsta a znova lžící klademe do mezer. Těsto zarovnáme a upečeme při cca 180 °C.
2
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.
3
Názorná ukázka: S - světlé těsto, T - tmavé těsto
4
STSTSTSTST
5
TSTSTSTSTS
6
atd.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kolečka den a noc

Kolečka den a noc

1001 noc

1001 noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

Čokoládové vločky naložené přes noc

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 29. 8. 2011 11:01

    Dobrý den, ani ve staré verzi webu jsem bílky neobjevila, recept jsem tedy upravila, ale máte ho pod svým jménem a můžete si ho tedy upravovat i sama :-))

  • Tereza T
    Tereza T | 29. 8. 2011 10:57

    Dobrý den, ve staré verzi webu bílky také chybí, recept máte pod svým jménem, můžete si ho tedy sama upravovat :-))

  • Marína_K | 29. 8. 2011 09:29

    V ingredienciách je uvedené, že maslo alebo Hera. Samozrejme, do cesta ide aj sneh zo 6. bielkov. Neviem, prečo tam chýba, či som ja zabudla uviesť alebo tu pri zadávaní sa na to zabudlo.

  • Jana Ďurišová | 7. 1. 2011 17:26

    V postupu chybí, kdy se tam má přidát máslo či Hera, málem jsem na něj zapomněla :-( a taky: tam se nedává sníh?

  • Jana B. | 25. 9. 2008 11:28

    A jak dlouho pečeme? A dát spíše na větší plech nebo na menší, ale s vyšším okrajem?

  • Marína_K | 13. 2. 2007 22:45

    Som rada, že Vám chutila. Je jej dosť veľa a aj dlhšie vydrží. Hodí sa aj na raňajky ku kakau alebo káve.

  • Anonym | 13. 2. 2007 21:25

    Řezy s názvem "noc a den" se u nás dělávaly taky, ale vršek (noc) byl jen z oříšků, čokolády a sněhu, a dával se na spodek až později. Bývalo to nejoblíbenější vánoční cukroví. Teď už sladké nepeču, nikdo to nejí, ale časem se třebas dopátrám.

  • R. Schultze | 13. 2. 2007 21:00

    Marino, ted jsem ji dopekla. Je dobra, krehka.Priste pridam trochu rumu.

  • Katka Maršálková | 13. 2. 2007 12:57

    Něco podobného máma dělávala taky, ale rozdělila těsto na 3 díly, jeden nechala bílý, druhý obarvila kakaem a třetí na červeno potravinářskou barvou. A pak taky střídavě dávala vedle sebe. Jednou jsem místo červené dala modrou/zelenou a nikdo to nechtěl jíst :o) a měla jsem celou buchtu pro sebe :o), řikali, že to vypadá jak když je tam plíseň...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lahůdková sekaná

Lahůdková sekaná

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Dršťková polévka z kuřecích žaludků

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

44
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
43
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
33
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
24
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
24
Bramborový salát po našem
Bramborový salát po našem

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Zápasíte s balením dárků? Návod, jak co nejlépe zabalit měkoně, tvrdoně i láhev!

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Nečekané vystoupení Leoše Mareše: Žal zaháněl na pódiu!

Nečekané vystoupení Leoše Mareše: Žal zaháněl na pódiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Den - noc buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact