• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Napište svůj komentář k receptu

Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks korpus podle receptu Černá buchta jednička paní Jany z VM
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda kvalitní
    • 500
      g máslo 250-500
    • moučkový cukr podle chuti
  • A ještě
    • 2
      čokoládová poleva
    • strouhaný kokos nebo ořechy

Postup přípravy receptu

1
Korpus jsem dělala podle receptu Jany z JM Černá buchta jednička. Vzhledem k tomu, že se mi mírně srazil, byla jsem nucena vymyslet nahonem alternativu :-)
2
Šlehačku svaříme s rozlámanou čokoládou a necháme řádně vychladit (nejlépe do druhého dne), hodně to zhoustne. Pak našleháme změklé máslo, můžeme osladit a zašleháme do něho čokošlehačku. Korpus nadrobíme do velké mísy, promícháme s krémem, vytvoříme koule jako tenisáky a dáme ztuhnout do chladna. Pak namáčíme do čokoládové polevy, sypeme kokosem nebo oříšky a opět necháme ztuhnout. Hotové vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.
3
**Poznámka: **
4
1) Korpus může být i jakýkoliv jiný čokoládový.
5
2) Krém je výtečný i na plnění cukroví, s velkým úspěchem jsem ho použila u Pařížských rohlíčků.
6
3) Pro běžnou spotřebu stačí korpus i krém z poloviční dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 21. 3. 2009 16:30

    u nás se zdály moc čokoládový - což je teda základní předpoklad, že budou čokoládový, ale tady to bylo nějak extra moc... :(( nevadí, u nás je dost těžký se zavděčit

  • ilis ilis | 20. 3. 2009 16:13

    Recept vypadá skvěle,určitě o víkendu vyzkouším.Skvělé využití pro nepovedený korpus...

  • Jana z VM | 9. 7. 2007 08:45

    Eriko, nejsem ani cukrářka, ani kuchařka - leda tak pouze amatérka kuchařka a cukrářka. Mé povolání je úplně jiné, jsem právnička.... Ale lásku ke kuchaření a cukraření jsem podědila po babičce a mamince, i moje teta, sestra i sestřenice jsou výborné kuchařky a cukrářky, máme to prostě v genech. Kolik času tomu věnuji ? Celkem dost. Denně vařím na druhý den, i v týdnu peču - hlavně teď, co máme dost ovoce - maliny, borůvky - těch je teď hodně a jsou krásně velké, dneska se vrhnu na meruňky - je pořád co dělat. Určitě udělám dnes táč s meruňkama z kynutého těsta - ta kynutá těsta jsou nad všechny bublaniny a jiné koláče! Tak se mějte a vaření a pečení ZDAR !!

  • Erika | 5. 7. 2007 15:27

    Paní Jano z VM jaké je vaše povolání? Jste kuchařka nebo cukrářka? A jestli ne, tak kolik času věnujete pečení?

  • Jana z VM | 4. 7. 2007 11:05

    Tak prohlížím tak trochu recepty svoje oblíbené a koukám, že slibuju různá vyzkoušení a moc málo jsem toho zkusila. To se fakt nedá! A tento, jistojistě, famózní recept jsem taky ještě nevyzkoušela! Chce to nějakou slavnější příležitost. Asi to bude naše srpnová pouť. Musím si to ovšem poznamenat do kalendáře, protože pro veliké množství stále lepších a lepších receptů zapomínám na starší....

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 17:12

    Zapomněla jsem napsat, že čokošlehačku do másla zašleháme v pokojové teplotě, jinak se to asi srazí. Omlouvám se.

  • Hana Rožníčková | 28. 2. 2007 16:31

    Mě láká už jen ten název, jsem zvědavá jak dlouho budu odolávat, než vyzkouším.

  • Jana Kutačová | 28. 2. 2007 16:03

    Jéžíšku,tak to mě šíleně zaujalo a nejen mě,ale i manželovy chuťové buňky.O víkendu musím vyzkoušet,dám vědět jak rychle to zmizelo:o))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 15:33

    Už se fakt těším, až to prubnu....:o)

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:20

    Šmankote jsem po obědě, ale normálně mi teče slinka...:o)))) ukládám...

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:01

    Já jsem to, Jano, z celé dávky dělala do práce na narozeniny, takže tam je těch "hladových" krků hodně :-)) Milovníci čokolády byli velmi spokojeni...a vůbec nepoznali, že původně to byla malinko nepodařená buchta:-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 12:52

    No, Jarko, to teda bude bomba!! Samý výborný suroviny až se srdce směje! Určitě vyzkouším a je fakt, že to bude poprvé stačit z poloviční dávky, včetně korpusu. Už se moc těším, že to vyzkouším ještě v březnu na synovy narozeniny!Hned si to tisknu a zakládám. Díky!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hořká čokoláda Korpus Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Slané tyčinky se šunkou

Slané tyčinky se šunkou

Špagety se špenátovým pestem

Špagety se špenátovým pestem

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Velikonoční oříškový dort

Velikonoční oříškový dort

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

28
Šťavnatá jablečná fofr buchta / koláč se skořicí
Šťavnatá jablečná fofr…
22
Rychlá hrachová polévka
Rychlá hrachová polévka
19
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact