• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Napište svůj komentář k receptu

Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks korpus podle receptu Černá buchta jednička paní Jany z VM
  • Krém
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g hořká čokoláda kvalitní
    • 500
      g máslo 250-500
    • moučkový cukr podle chuti
  • A ještě
    • 2
      čokoládová poleva
    • strouhaný kokos nebo ořechy

Postup přípravy receptu

1
Korpus jsem dělala podle receptu Jany z JM Černá buchta jednička. Vzhledem k tomu, že se mi mírně srazil, byla jsem nucena vymyslet nahonem alternativu :-)
2
Šlehačku svaříme s rozlámanou čokoládou a necháme řádně vychladit (nejlépe do druhého dne), hodně to zhoustne. Pak našleháme změklé máslo, můžeme osladit a zašleháme do něho čokošlehačku. Korpus nadrobíme do velké mísy, promícháme s krémem, vytvoříme koule jako tenisáky a dáme ztuhnout do chladna. Pak namáčíme do čokoládové polevy, sypeme kokosem nebo oříšky a opět necháme ztuhnout. Hotové vkládáme do papírových košíčků a uchováváme v chladu.
3
**Poznámka: **
4
1) Korpus může být i jakýkoliv jiný čokoládový.
5
2) Krém je výtečný i na plnění cukroví, s velkým úspěchem jsem ho použila u Pařížských rohlíčků.
6
3) Pro běžnou spotřebu stačí korpus i krém z poloviční dávky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • niobe nightingale | 21. 3. 2009 16:30

    u nás se zdály moc čokoládový - což je teda základní předpoklad, že budou čokoládový, ale tady to bylo nějak extra moc... :(( nevadí, u nás je dost těžký se zavděčit

  • ilis ilis | 20. 3. 2009 16:13

    Recept vypadá skvěle,určitě o víkendu vyzkouším.Skvělé využití pro nepovedený korpus...

  • Jana z VM | 9. 7. 2007 08:45

    Eriko, nejsem ani cukrářka, ani kuchařka - leda tak pouze amatérka kuchařka a cukrářka. Mé povolání je úplně jiné, jsem právnička.... Ale lásku ke kuchaření a cukraření jsem podědila po babičce a mamince, i moje teta, sestra i sestřenice jsou výborné kuchařky a cukrářky, máme to prostě v genech. Kolik času tomu věnuji ? Celkem dost. Denně vařím na druhý den, i v týdnu peču - hlavně teď, co máme dost ovoce - maliny, borůvky - těch je teď hodně a jsou krásně velké, dneska se vrhnu na meruňky - je pořád co dělat. Určitě udělám dnes táč s meruňkama z kynutého těsta - ta kynutá těsta jsou nad všechny bublaniny a jiné koláče! Tak se mějte a vaření a pečení ZDAR !!

  • Erika | 5. 7. 2007 15:27

    Paní Jano z VM jaké je vaše povolání? Jste kuchařka nebo cukrářka? A jestli ne, tak kolik času věnujete pečení?

  • Jana z VM | 4. 7. 2007 11:05

    Tak prohlížím tak trochu recepty svoje oblíbené a koukám, že slibuju různá vyzkoušení a moc málo jsem toho zkusila. To se fakt nedá! A tento, jistojistě, famózní recept jsem taky ještě nevyzkoušela! Chce to nějakou slavnější příležitost. Asi to bude naše srpnová pouť. Musím si to ovšem poznamenat do kalendáře, protože pro veliké množství stále lepších a lepších receptů zapomínám na starší....

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 17:12

    Zapomněla jsem napsat, že čokošlehačku do másla zašleháme v pokojové teplotě, jinak se to asi srazí. Omlouvám se.

  • Hana Rožníčková | 28. 2. 2007 16:31

    Mě láká už jen ten název, jsem zvědavá jak dlouho budu odolávat, než vyzkouším.

  • Jana Kutačová | 28. 2. 2007 16:03

    Jéžíšku,tak to mě šíleně zaujalo a nejen mě,ale i manželovy chuťové buňky.O víkendu musím vyzkoušet,dám vědět jak rychle to zmizelo:o))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 15:33

    Už se fakt těším, až to prubnu....:o)

  • Marsí | 28. 2. 2007 13:20

    Šmankote jsem po obědě, ale normálně mi teče slinka...:o)))) ukládám...

  • Jaroslava Oumarová | 28. 2. 2007 13:01

    Já jsem to, Jano, z celé dávky dělala do práce na narozeniny, takže tam je těch "hladových" krků hodně :-)) Milovníci čokolády byli velmi spokojeni...a vůbec nepoznali, že původně to byla malinko nepodařená buchta:-))

  • Jana z VM | 28. 2. 2007 12:52

    No, Jarko, to teda bude bomba!! Samý výborný suroviny až se srdce směje! Určitě vyzkouším a je fakt, že to bude poprvé stačit z poloviční dávky, včetně korpusu. Už se moc těším, že to vyzkouším ještě v březnu na synovy narozeniny!Hned si to tisknu a zakládám. Díky!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Chlazení Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hořká čokoláda Korpus Máslo Moučkový cukr Smetana ke šlehání Strouhaný kokos
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

49
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
31
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
29
Šlehačková bábovka hrníčková
Šlehačková bábovka…
23
Pečená dýně s čočkovým salátem
Pečená dýně s čočkovým…
22
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • Dělové koule aneb Z nouze ctnost :-)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact