• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Delikátní clafoutis
Napište svůj komentář k receptu

Delikátní clafoutis

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
6fotografií
Nahrát fotku
 

Clafoutis je letní dezert typický pro francouzskou kuchyni. Název se odvozuje z výrazu clafir, což znamená „plnit“. Těsto je podobné tomu na palačinky a narozdíl od bublaniny se v clafoutis dávají třešně do zapékací misky nebo formy jako první.

Suroviny

12 porce
    • 1
      lžíce máslo
    • 0,25
      lžička sůl
    • 65
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 180
      ml mléko
    • 1
      lžíce moučkový cukr (na obalení třešní)
    • 400
      g třešně
    • 0,50
      lžička vanilková esence (nebo 1/2 sáčku vanilkového cukru)
    • 2
      lžíce cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Z mouky, soli, vajec, cukru, mléka a vanilky ušlehejte těstíčko, ručně nebo v robotu.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
V ohnivzdorné formě nechte na sporáku rozpustit máslo, přidejte třešně, nechte je v něm obalit, 2 až 3 minuty, pak posypte cukrem, promíchejte a nechte zesirupovatět (asi 1 minutu).
3
K třešním vlijte těstíčko, dejte do trouby a pečte zhruba 15 až 20 minut, až clafoutis zezlátne a vyběhne. Podávejte ihned, lehce pocukrované.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bublanina

Bublanina

Jablečný clafoutis s citrony

Jablečný clafoutis s citrony

Třešňový clafoutis

Třešňový clafoutis

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Sůl Třešně Vanilková esence Vejce

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

65
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
62
Porn Star Martini
Porn Star Martini
58
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu
43
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
41
Klasický houskový knedlík
Klasický houskový knedlík

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy škubánky na slano
Dědovy škubánky na slano
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní krabí salát
Delikátní krabí salát
Delissky
Delissky
Demi glace
Demi glace
  • Recepty.cz
  • Delikátní clafoutis
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact