• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dědovy škubánky na slano
Napište svůj komentář k receptu

Dědovy škubánky na slano

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dědovy škubánky na slano
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory oloupané
    • sůl
    • 300
      g hrubá mouka nebo dětská krupička, cca
    • česnek rozetřený - dle chuti
    • škvarky
    • vepřové sádlo
    • uzená slanina nebo uzený špek
    • cibule osmažená dozlatova
    • posekané bylinky

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit doměkka. Po uvaření slijeme část vody, množství, které v bramborách ponecháme, nám ovlivňuje konečnou hustotu škubánků, čili: kdo rád tužší, slije vody více, a kdo rád jemnější, vařené vody ponechá více, nebo trošku scezené vody přilije. Určitě neslévejte úplně, jelikož vařící voda v bramborách nám pomáhá vsypanou mouku dobře propařit.
2
Moukou zasypeme brambory, do kterých jsme párkrát vařečkou šťouchli, a na mírném plameni ji necháme pod poklicí krátce spařit. Poklici neodklápíme, spíš je ještě přes poklici zakryjeme utěrkou a brambory takto necháme 15-20 minut stát.
3
Pak vše dohladka rozšťoucháme společně s přidaným česnekem dle chuti (můžeme dosolit nebo vmíchat i bylinky). Z bramborové směsi pak lžící tvoříme noky nebo dáváme na talíř menší bramborové hromádky, které dle chuti přeléváme rozehřátým sádlem se škvarky, vyškvařenou slaninou, osmaženou cibulkou... a podáváme například i s kyselou okurkou, kysaným zelím...
4
Do škubánků můžeme vmíchat například i uzený sýr nebo i jiný, s výraznější chutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Václav Faust | 26. 3. 2017 19:08

    Byl to vynikající námět na levnou sytou večeři.

  • Libuše | 12. 10. 2016 17:59

    Výborné. Taková chlapská varianta kucmouchů, kterou musím od srdce pochválit.

  • Majda | 9. 4. 2016 20:23

    Co si na škubánky nandám je o něčem jiném. Škvarky to být nemusí, stačila by určo jen ta cibule.

  • Majda | 9. 4. 2016 20:18

    Výborná mňamka.Já dělala s vyškvařenou anglickou a cibulkou.

  • Irena | 1. 4. 2016 22:36

    V bezmasém jídle škvarky?

  • Ivana | 10. 1. 2016 19:16

    Vynikající <:-)

  • Věra Karasová | 30. 9. 2015 10:50

    Osmažila jsem k nim uzené kostky co prodávají v kauflandu a bylo to vynikající. Cibulka samozřejmě taky nechyběla.

  • Barbora Polakova | 30. 5. 2015 18:21

    Velmi nam to chutilo :-) :-)

  • J.Svobodová | 28. 2. 2015 17:23

    Já škubánky občas dělám a na slano budou zřejmě častěji.Ty jedl dokonce i manžel,protože na nich chyběl mák

  • Evik | 17. 2. 2015 17:29

    To je fakt,jednou jsem je ve školce vrátila zpět a od té doby si je opeču! :-D

  • Andrea | 23. 1. 2015 19:22

    Při pomyšlení na škubánky mi přeběhne mráz po zádech a vidím školní jídelnu a nedojedené obědy skoro všech mých spolužáků. Tyhle by mohly stát za vyzkoušení, hlavně když nejsou s mákem :-! Uvidím, třeba na na ně taky dojde, docela mě nalákaly :-\ .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Z mouky/obilovin Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hrubá mouka Posekané bylinky Škvarky Sůl Uzená slanina Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Pečené brambory se zeleninou

Pečené brambory se zeleninou

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

83
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
63
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
39
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
31
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
30
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

Hana Zagorová (†75) by slavila 79: Dojemný vzkaz od Margity!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědkova tlačenka z bůčku a vajec
Dědova pikantní směs
Dědova pikantní směs
Dědovy pikantní brambůrky
Dědovy pikantní brambůrky
Delikatesní salát
Delikatesní salát
Delikátní clafoutis
Delikátní clafoutis
Delikátní krabí salát
Delikátní krabí salát
  • Recepty.cz
  • Dědovy škubánky na slano
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact