• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dášiny brambory
Napište svůj komentář k receptu

Dášiny brambory

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dášiny brambory
Dášiny brambory
Dášiny brambory
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce tuk
    • 1
      ks cibule
    • 150
      g anglická slanina
    • 100
      g žampiony
    • uzeniny jekékoli zbytky
    • 100
      g eidam sýr

Postup přípravy receptu

1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu vystydnout, poté nakrájíme na čtvrtky, na plech dáme pečící papír, brambory na něj poklademe osolíme, okmínujeme, posypeme grilovacím kořením. Potom si na pánvičce na tuku osmažíme cibulku, přidáme anglickou slaninu, a uzeninu, co zbyla v lednici, přidáme nakrájené žampiony, chvíli je podusíme. Směs nasypeme na brambory na pekáči, dáme do trouby na půl hodiny zapéci, po 20-ti minutách posypeme strouhanou cihlou a ještě chvíli zapékáme.
2
Podáváme se salátem nebo s tatarkou, kečupem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavé brambory s polentou

Křupavé brambory s polentou

Brambory s klobásou a špenátem

Brambory s klobásou a špenátem

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fidoslaf | 9. 10. 2011 11:17

    NO JSOU DOBRÉ,ALE MOC TĚŽKÉ ALE JINAK SUPER

  • lenka.zima | 19. 2. 2011 12:48

    výborné, manžel si nejdřív dal jen trošku, že mu není dobře, a pak si ještě 2x přidal :-)

  • Hana Eismanová | 10. 2. 2010 15:31

    Dělala jsem dneska k obědu a moc nám to chutnalo. Manžel se mohl po tom utlouct. Miluje totiž uzené. Děkuji za skvělý recept.

  • Dáša- | 9. 2. 2008 18:35

    vačit je nemusíte- je to skoro stejné jako bez uvaření :-)

  • Dáška | 3. 1. 2007 18:44

    To zní zajímavě, musím zkusit. Je opravdu potřeba před pečením brambory nejprve vařit? Pokud ano, jak dlouho?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Zdravě i chutně Přílohy Brambory Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Eidam sýr Tuk Uzeniny Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koložvárské zelí

Koložvárské zelí

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

234
Dýňová tortila
Dýňová tortila
160
Máslové řízky
Máslové řízky
149
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
36
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
Danielina Pomazánka Pavaroti
Danielina Pomazánka Pavaroti
Datlové bonbony
Datlové bonbony
Datlové hrudky
Datlové hrudky
Datlové lodičky
Datlové lodičky
  • Recepty.cz
  • Dášiny brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact