• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Dančí s těstovinami

autor: www.torad.cz
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g dančí kýta
    • 330
      g papardelle (čerstvé)
    • 20
      g petrželka
    • 100
      ml olivový olej (nefiltrovaný)
    • 1
      ks čajot
    • 1
      balení výhonky afilla
    • 100
      g sýr gouda (přestárlá)
    • 200
      g banánová šalotka
    • 5
      g mořská sůl (hrubá)
    • 5
      g pepř mletý (růžový)
    • 1
      ks granadilla
    • 1
      ks kaki
    • 100
      g datle (čerstvé)

Postup přípravy receptu

1
**Suroviny**:
2
Dančí kýtu jsme vybrali pro její měkkost a šťavnatost. Maso pro náš recept pochází z Čech, spolupracujeme s dodavateli v severních a středních Čechách. Naši dodavatelé se pohybují mezi myslivci, proto víme, že chuť masa daňka ovlivňuje druh krmiva, věk, způsob zastřelení i uchování před samotnou spotřebou (uskladnění v kůži nebo bez kůže, délka odležení masa). Na základě těchto informací a díky úzké spoluprací s našimi dodavateli můžeme přinést chutné masíčko na Váš stůl.
3
**Příprava masa**:
4
Kýtu nakrájejte na cca 1,5 cm široké plátky. Plátky potřete olivovým olejem (přibližně ½ lahvičky) a nechte odležet 30 minut v pokojové teplotě. Plátky poté vložte na pánev a opečte zprudka 2 minuty* na každé straně. Po opečení plátky vyjměte a poskládejte na plech. Mořskou sůl (½ pytlíčku) rozdrťte v hmoždíři nebo v mlýnku a maso na plechu osolte, stačí z jedné strany. Předehřejte troubu na 190C a vložte plátky na cca 5 minut* do trouby dopéct. Poté plech vyndejte a nechte ještě 1 minutu odležet. Výhonky affila nastříhejte nůžkami na menší kousky a posypejte jimi jednotlivé plátky steaku. Podávejte s čerstvými těstovinami.
5
**Příprava těstovin**:
6
Oloupejte šalotku a nakrájejte ji na drobno. Čajot omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a odstraňte vnitřek podobně jako u jablka, neloupejte ho. Čajot nakrájejte na cca 1 cm velké kostičky. Na větší pánvi rozpalte zbytek olivového oleje, přidejte šalotku a čajot, orestujte a poduste do měkka cca 7-8 minut*. Rozdrťte růžový pepř (½ pytlíčku) v hmoždíři nebo v mlýnku a přidejte do pánve. Čerstvé těstoviny Pappardelle vložte do vroucí osolené vody (zbytek pytlíčku) a vařte 2-3 minuty*, dokud nebudou al dente (na skus). Po uvaření těstoviny sceďte a přimíchejte je na pánev s šalotkou a čajotem. Přidejte najemno nasekanou petrželku. Promíchejte a ihned servírujte.
7
**Příprava dezertu**:
8
Ovoce kaki omyjeme, odstraníme stopku, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Granadillu omyjeme a rozkrojíme ostrým nožem na půlku. Přestárlý sýr gouda nakrájíme na malé kousky. Sýr, celé datle, kaki a půlky granadilly vhodně naservírujeme na talíř a podáváme na stůl. Tento typ ovoce a sýru krásně doplňuje hlavní chod. Datle Medjool se jedí celé, obsah granadilly se jí velmi dobře pomocí lžičky.
9
----
10
Zvěřinové maso patří neodmyslitelně do gurmánského jídelníčku. Proto nemůže chybět čerstvé chlazené zvěřinové maso ani na e-shopu Torád.cz. Nejvíce nás oslovil daněk, proto jsme ho přidali mezi aktuální recepty. Ochutnejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Houbové kuře (nejen) s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

Koprové krevety s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Good Venison s.r.o. | 4. 7. 2014 13:14

    Nově otevřený internetový obchod se zvěřinovým masem nabízí akční ceny masa včetně dopravy po celé Praze. Good Venison s.r.o. eshop.goodvenison.cz

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z těstovin Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banánová šalotka Čajot Dančí kýta Datle Granadilla Kaki Mořská sůl Olivový olej Papardelle Pepř mletý Petrželka Sýr Gouda Výhonky Afilla
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Domácí nugát

Domácí nugát

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

137
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou
Jablečný (hruškový)…
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Danielina Pomazánka Pavaroti
Danielina Pomazánka Pavaroti
Dášiny brambory
Dášiny brambory
Datlové bonbony
Datlové bonbony
  • Recepty.cz
  • Dančí s těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact