• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chlebové mouky
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky z chlebové mouky

autor: RauM
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 31
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky z chlebové mouky
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
  • Těsto
    • 500
      g pšeničná chlebová mouka
    • 300
      ml vlažná voda
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr
  • Posyp
    • kmín
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí, kmínem octem, vodou a vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 5 či více částí – já dala na 5, záleží, jak chcete velké bochánky. Pokud rozdělíte na 10 dílů, doba pčeční se zkrátí na polovinu!, vypracujeme na válečky, které po přenesení na plech 2x nařízneme nožem.
2
Poté potřeme slanou octovou vodou (poměr jsem dělala od oka), posypme kmínem a hrubou solí a necháme ještě asi 15 min. kynout. Já pekla 5 ks na horkovzduch 180 stupňů 40 minut. Během pečení minimálně 2x potřít octovo-slanou vodou, ovšem nejdříve až po 10 minutách.
3
Těsto vhodné i do domácí pekárny, pouze klasické droždí vyměníme za 1 sáček sušeného!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dalamánky

Dalamánky

Dalamánky II.

Dalamánky II.

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 28. 6. 2013 19:23

    Neměla jsem pšeničnou,tak jsem je zkusila upéct ze žitné,ty byly hutnější,to je normální,na chuť moc dobré,docela jako chleba. A pak z pšeničné,přidala jsem 2PL oleje a ty tedy byly LUXUSNÍ. A soli jsem dala 1a půl lžičky,na pečící papír a droždí kostku do DP,nevím proč by se mělo dávat sušené,peču tak roky.Pro mě jasná1.

  • RauM
    RauM | 24. 2. 2013 11:35

    já peču zásadně na pečícím papíře, takže problém z odstraňováním z plechu je mi bohužel "cizí" :) a myslím si, že chlebové mouky jsou dnes k dostání téměř všude..

  • Eman | 18. 5. 2012 17:25

    Pšeničná i žitná chlebová mouka je běžně v Kauflandu, kupuji ji do domácí pekárny. Pokud není tam, v Tescu je taky prodávají. Majka

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 18. 5. 2012 12:18

    Chuťově standardní, možná pokud nebudete sypat solí, tak doporučuji těsto víc přisolit. A taky plech pořádně vymazat a vysypat. Nevím co se stalo, já jsem to udělala jak jsem byla zvyklá, a musela jsem je pak z plechu odřezávat nožem :D Ale určitě bych víc než tento recept třeba doporučila zde uvedené Dalamánky z mandlemi, tyhle mě až zas tak moc nenadchly, a protože se mi pšeničná chlebová mouka špatně shání, už opakovat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hrubá sůl Kmín Ocet Pšeničná chlebová mouka Sůl Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Langoše

Langoše

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Výborný kuřecí salát II.

Výborný kuřecí salát II.

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Rychlobublanina

Rychlobublanina

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

77
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
68
Knedlíky s dušenými jablíčky / hruškami
Knedlíky s dušenými…
52
Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Rajčatový salát s…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Bleskové kuře na paprice
Bleskové kuře na paprice

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Oblíbený moderátor Jimmy Kimmel: Zachránil život Matta Damona

Oblíbený moderátor Jimmy Kimmel: Zachránil život Matta Damona

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
Dalgona candy
Dalgona candy
Dančí kýta na pivu
Dančí kýta na pivu
Dančí s těstovinami
Dančí s těstovinami
  • Recepty.cz
  • Dalamánky z chlebové mouky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact