• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Dalamánky s Jihočeskou nivou
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky s Jihočeskou nivou

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
Dalamánky s Jihočeskou nivou
10fotografií
Nahrát fotku
 

Dalamánky mají u nás tradici už od 18. století z dob rakouských válek vedených Marií Terezií. Tyto dalamánky jsou jak jinak než s žitnou moukou a jsou připravené s podmáslím, Jihočeskou nivou a fenyklem.

Suroviny

12 porce
    • 350
      g špaldová mouka hladká
    • 150
      g celozrnná žitná mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 10
      g sůl
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička fenykl
    • 15
      g droždí
    • 350
      g podmáslí
    • 150
      g sýr niva
  • Na dokončení
    • 50
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g dýňová semínka
    • 0,50
      lžička fenykl

Postup přípravy receptu

1
Do podmáslí rozdrobíme drozdí, přidáme fenykl a kmín, ocet, obě mouky, rozdrobenou nivu, sůl a vypracujeme hladké, nelepivé těsto.

RADA: Naučte se domácí pečivo: Chléb, housky i rohlíčky!

2
Těsto necháme překryté v teplém místě dobře nakynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté jej rozdělíme na 12 stejných kousků a na pomoučeném vále vytvarujeme šišaté dalamánky.
3
Přemístíme je na plech vyložený pečícím papírem a necháme je opět kynout, dokud nezvětší svůj objem dvakrát. Dalamánky potřeme vodou, posypeme směsí semínek a fenyklu a ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme dozlatova přibližně 10 -13 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldové housky

Špaldové housky

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Jemný toastový chléb s kurkumou

Jemný toastový chléb s kurkumou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky
Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná žitná mouka Droždí Dýňová semínka Fenykl Kmín Ocet Podmáslí Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Sýr Niva

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Čočka žravka

Čočka žravka

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Tvarohové muffiny

Tvarohové muffiny

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

69
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
63
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
15
Okoun na másle a kmínu
Okoun na másle a kmínu

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Kotek (37) si přidělal ledničku nad vířivku: Pozor, Vojto, tohle zabíjí!

Kotek (37) si přidělal ledničku nad vířivku: Pozor, Vojto, tohle zabíjí!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánek s trhaným krůtím v pivní šťávě
Dalamánky
Dalamánky
Dalamánky II.
Dalamánky II.
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chleba
Dalamánky z chlebové mouky
Dalamánky z chlebové mouky
Dalgona candy
Dalgona candy
  • Recepty.cz
  • Dalamánky s Jihočeskou nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact