• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Dalamánky s datlemi a fíky
Napište svůj komentář k receptu

Dalamánky s datlemi a fíky

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Dalamánky s datlemi a fíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 20 kousků: Na kvásek:
    • 400
      g celozrnná mouka
    • 7
      g droždí
  • Těsto:
    • 180
      g celozrnná mouka
    • 400
      g hladká mouka
    • 7
      g droždí
    • 140
      g máslo
    • 1
      lžíce melasa
    • 200
      g fíky posekaných nahrubo
    • 2
      lžička sůl
    • 100
      g datle posekaných nahrubo

Postup přípravy receptu

1
Přísady na kvásek smíchejte s 300 ml vody a 10 min. hněťte. Pak kvásek vložte do lehce vymaštěné mísy a nechte přes noc v lednici.
2
Ráno připravte těsto: ve velké míse smíchejte oba druhy mouky, sůl a droždí. Uprostřed vytvořte důlek a postupně do něj přidejte máslo smíchané s melasou, všechny zbylé suché přísady a přibližně 200 ml vody. Pokud vznikne příliš hutná hmota, přilijte trochu vody. Vyklopte těsto na pomoučněný vál, zapracujte kvásek a důkladně hněťte asi 10 min. Pak těsto vložte do lehce vymaštěné mísy a nechte hodinu kynout, aby zdvojnásobilo objem.
3
Na pomoučněném válu vytvarujte obdélník o výšce asi 2,5 cm. Vzniklý bochník posypte kousky fíků a datlí a poté zarolujte a důkladně prohněťte, aby se ovoce rovnoměrně rozprostřelo. Těsto nakrájejte na dvacet dílků a vyválejte z nich bochánky. Nechte je ještě hodinu kynout, aby nabraly objem. Lehce posypte moukou. Rozpalte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C a pečte 18-20 min. a nechte vychladnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kozí sýr s medem a datlemi

Kozí sýr s medem a datlemi

Malinovo-ostružinové smoothie s datlemi

Malinovo-ostružinové smoothie s…

Čočkový salát s fíky

Čočkový salát s fíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Škopková | 5. 1. 2006 08:49

    Hm, tak to v tý Africe musej ty ženský vtávat pěkně brzo ráno, co? Aby to stihly uklohnit:o)

  • Anonym | 4. 1. 2006 14:54

    Je to vyborne aj s temi orechy, na jihu Afriky tomu rikaji jen chleb a podavaji k snidani jen tak s kafem:-)) Ovsem kazde rano se pece cerstve a ji jeste skoro teple, je to pochoutka!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Datle Droždí Fíky Hladká mouka Máslo Melasa Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

64
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
54
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
39
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
28
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Dalamánky s datlemi a fíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact