• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
Napište svůj komentář k receptu

Čumáčkův jarní budíček

autor: hawkey.kj
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čumáčkův jarní budíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g vepřové maso nebo kuřecí, či obojí
    • 400
      g klobása několik druhů
    • 1
      sklenice kysané zelí a sterilované - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžíce staročeské koření lze smíchat se zázvorem - poměr 2:1/1:1
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžíce houbové koření nebo jen mletý kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 50
      g špek dobrý
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      lahev pivo plnotčný Budvar a tmavý Kozel - na podlití

Postup přípravy receptu

1
Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí, okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. Na vyškvařeném špeku zpěníme přiměřené množství usekané cibule (může jí být na objem, co je masa), přidáme klobásky a maso (pokrájené na kostky), osmahneme, okořeníme, můžeme okořenit i špetkou indického kari, osmahneme, stáhneme z plamene, okořeníme přiměřeným množstvím sladké papriky (můžeme přihodit i špetku pálivé) a ihned podlijeme horkou vodou, promícháme, spojíme se zelím, promícháme, zahustíme smetanou a krátce povaříme, příp. můžeme ještě podlít plnotučným Budvarem či tmavým Velkopopovickým Kozlem (můžeme i obojím přiměřeně dle množství a chuti). Necháme odležet do druhého dne, kdy to podáváme s houskovým knedlíkem.
2
Předtím, než se pustíme do vaření, můžeme nakrájená masa nechat chvíli marinovat v dezertním víně nebo dobré staročeské medovině.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Rybí karbanátky s jarní cibulkou

Jarní polévka

Jarní polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Davy | 12. 11. 2012 18:19

    Zdravím, dneska už je Staročeské koření víc k sehnání, ale je tam spouta soli nebo glutamanu E 621. Tak jsem si zkoušel namíchat Staročeské koření sám, není to špatné, ale to jiné než od Vitany: http://www.vitana.cz/produkty/koreni/koreni-vitana/korenici-smesi/staroceske-koreni/101/Staroceske-koreni.html nebo od "Davídkovo koření" http://www.davidkovokoreni.cz/eshop.php?kat=smesi&items_id=4&uniqueid=26847847483298604 Takže taková Davyho variace na Staročeské koření...Když jsem se díval na net tak složení Staročeského koření je mnoho variant, takže toto je jen jedna další :-))) Do ingrediencí jsem připsal poměry. Odměrku jsem použil takovou, co mám na kafe - obsah má cca dvě vrchovaté kávové lžičky) tak to berte orientačně :-))) Složení staročeského koření : mletý černý pepř 1/2 odměrky jedlá sůl nic mletá sladká paprika 2,0 mletý bobkový list 1/4 - asi pět lístků majoránka, 2,0 mletý muškátový květ 2,0 mleté nové koření 1/4 - asi 10 kuliček zázvor mletý 1/8 - opatrně !! může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně) takže: 1/8 max. Přidal jsem i granulovaný česnek a mletý kmín o kterých si myslím, že ke staročeské kuchyni rozhodně patří mám čerstvý z trhu je velmi aromaticky tak stačí: kmín mletý 1,0 odměrka graulovaný česnek 1,0 odměrka Třeba to někomu pomůže nebo jiného podnítí k napsání jeho odzkoušených poměrů. Hezký den. :-) D.

  • Karel Karel | 6. 3. 2007 15:25

    Složení staročeského koření : mletý černý pepř, jedlá sůl (max 20%) mletá sladká paprika, mletý bobkový list, majoránka, mletý muškátový květ, mleté nové koření a zázvor a může být i mletá skořice (ale s tou pro její velké aroma velmi opatrně), bohužel přesný poměr neznám, ale pokusím se sehnat k nahlédnutí v nějaké knize o koření a jejich směsí a pak bych to sem napsal přesně. A nebo jestli někdo podobnou kuchařku věnovanou koření má, nebudu proti, když to uveřejní dříve. Takže tato směs se nechá nahradit určitě jinou u vás běžně k dostání podobného složení. Přeji dobrou chuť a slunce v duši.

  • Tereza Jarčušková | 5. 3. 2007 15:42

    Pán Karol, prosím vás, čo obsahuje staročeské korenie, u nás som ho nevidela, dá sa nahradiť iným korením ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Houbové koření Klobása Kysané zelí Paprika - sladká Pivo Smetana Špek Staročeské koření Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarka

Tatarka

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Jogurtovo-jablečná bábovka

Jogurtovo-jablečná bábovka

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

293
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
36
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
24
Švestková nutela
Švestková nutela
22
Jablečný perník s tvarohem
Jablečný perník s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Čumáčkův jarní budíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact