• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cukroví z formiček
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z formiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z formiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g hera
    • 420
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň:
    • 100
      g hera
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 50
      ml mléko
    • 60
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžička rumové aroma
  • Dohotovení:
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 100
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečící plech a dáme péci. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
2
Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme do poloviny do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)

Mini Cheesecaky (3 varianty do…

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Laděna S | 17. 12. 2010 12:12

    Neví někdo jestli musím vymazávat a vysypávat formičky než do nich dám těsto? Díky

  • Jana Wernischova | 20. 11. 2008 16:34

    Já na pečení raději používám Heru než máslo, ale do náplní jsem doposud dávala máslo - ne kvůli chuti, ale kvůli tomu, že Hera je dříve měkká a když je pak cukroví na míse v teple....ALE DOTAZ: mám staré formičky, mám je na tohle cukroví vymazávat a vysypávat nebo nemusím?

  • Iveta Janatová | 20. 11. 2008 08:33

    Taky používám Heru do krému jsem s ní spokojená.

  • Jana Remková | 15. 11. 2008 18:35

    venyss já Heru používám na krémy pořád a nepozná to ani kamarádka, která zásadně používá máslo.

  • Tereza J. | 15. 11. 2008 18:20

    Heru do krému kľudne môžete dať, ale do polievky vo forme zápražky nie je určená, tam sa nehodí.

  • venyss venyss | 15. 11. 2008 17:39

    Musím říct, že to vypadá pěkně,tedy podle toho,jak si to představuji.Jen mi nesedí ta Hera do krému. Nemám s tím sice osobní zkušenost,ale jednou jsem měla Heru jako jíšku v polívce a nikdy víc:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoládová poleva Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Rumové aroma Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Banánové placičky

Banánové placičky

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
16
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Všechno je jinak! Okolnosti odchodu Boučka

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Cukroví z formiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact