• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cukroví z formiček
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z formiček

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z formiček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 250
      g hera
    • 420
      g hladká mouka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň:
    • 100
      g hera
    • 50
      g vlašské ořechy
    • 50
      ml mléko
    • 60
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžička rumové aroma
  • Dohotovení:
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 100
      g bílá čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Heru nakrájíme na drobné kousky, přidáme žloutky, vanilkový cukr a cukr s hladkou moukou. Těsto rychle důkladně propracujeme, aby bylo hladké a vláčné. Necháme 30 minut odpočinout v chladu. Pak do malých kovových formiček na cukroví vtlačíme kousek těsta tak, aby byla formička do poloviny vyplněná. Naskládáme na pečící plech a dáme péci. Po upečení sundáme z plechu a necháme ve formičkách krátce vychladnout. Pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.
2
Ořechy jemně nastrouháme, svaříme s mlékem a ochutíme rumovým aroma. Heru vyšleháme s moučkovým cukrem a spojíme s vychladlou ořechovou hmotou. Cukroví na spodní straně potřeme náplní a spojíme vždy dva kousky k sobě. Pak namáčíme do poloviny do rozehřáté bílé nebo čokoládové polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)

Mini Cheesecaky (3 varianty do…

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Laděna S | 17. 12. 2010 12:12

    Neví někdo jestli musím vymazávat a vysypávat formičky než do nich dám těsto? Díky

  • Jana Wernischova | 20. 11. 2008 16:34

    Já na pečení raději používám Heru než máslo, ale do náplní jsem doposud dávala máslo - ne kvůli chuti, ale kvůli tomu, že Hera je dříve měkká a když je pak cukroví na míse v teple....ALE DOTAZ: mám staré formičky, mám je na tohle cukroví vymazávat a vysypávat nebo nemusím?

  • Iveta Janatová | 20. 11. 2008 08:33

    Taky používám Heru do krému jsem s ní spokojená.

  • Jana Remková | 15. 11. 2008 18:35

    venyss já Heru používám na krémy pořád a nepozná to ani kamarádka, která zásadně používá máslo.

  • Tereza J. | 15. 11. 2008 18:20

    Heru do krému kľudne môžete dať, ale do polievky vo forme zápražky nie je určená, tam sa nehodí.

  • venyss venyss | 15. 11. 2008 17:39

    Musím říct, že to vypadá pěkně,tedy podle toho,jak si to představuji.Jen mi nesedí ta Hera do krému. Nemám s tím sice osobní zkušenost,ale jednou jsem měla Heru jako jíšku v polívce a nikdy víc:-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoládová poleva Hera Hladká mouka Mléko Moučkový cukr Rumové aroma Vanilkový cukr Vlašské ořechy Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Rychlé kuřecí nudličky

Rychlé kuřecí nudličky

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

853
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
522
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
54
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
40
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Cukroví z formiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact