• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cukroví z bílého máku
Napište svůj komentář k receptu

Cukroví z bílého máku

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cukroví z bílého máku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 150
      g mák mletý bílí
    • 1
      lžíce skořice
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g cukr
    • tuk se sádlem (nebo 250 g máslo + sádlo (více)

Postup přípravy receptu

1
Smícháme všechny suroviny dohromady a propracujeme. Necháme odpočinout. Plníme do formiček a pečeme. Je to už hodně starý recept, nevím, jestli existuje ještě nějaký tuk se sádlem.
2
My ho nahrazujeme tak, že dáme 250 g másla a sádla dohromady s tím, že sádla je víc. Dohromady je tuku 300 g. Ale je to rozdělení jen od oka. Zkoušeli jsme toto cukroví s modrým mákem nebo s ořechy, není to ono, nejlepší je opravdu s bílým mákem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Vinné cukroví

Vinné cukroví

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mili | 14. 12. 2016 15:41

    Já mám bílý mák z Agry v Novém Bydžově

  • majda | 14. 11. 2013 12:52

    konečně jsem mák bílý sehnala ale receptu moc není napište někdo já žádný neznám. O:-) :-*

  • Ivana Samcová | 30. 11. 2009 05:29

    Paní Mileno, nemohla by jste napsat ten recept na řezy z bílého máku? Díky. Ivana

  • Milena Hlavínová | 29. 11. 2009 16:28

    Pamatuji si na řezy z bílého máku, které pekla maminka, ale bohužel já bílý mák taky již dlouho nemohu sehnat. Řezy byly výborné

  • Eva Hromádka | 19. 11. 2009 19:38

    Taky děkuji za objasnění. Musím ho vyzkoušet.

  • Jarka O. | 19. 11. 2009 08:02

    Ivuš, díky za info, jdu hledat kontakt. Bílý mák mívala tchýně od nějaké známé, používala ho místo ořechů, byl super.

  • Ivana Samcová | 19. 11. 2009 05:43

    Pěstuje ho Zemědělská a.s. Krucemburk (okres Havlíčkův Brod). Prodávají ho i lidem, možná i posílají poštou. Loni jsme měli na rozbory v práci i růžový, ten jsem ale viděla poprvé. Bílý mák je mastnější a má, jak píše Terezka, ořechovou chuť. Já ho mám moc ráda. U nás ho dávají i do svatebních koláčků.

  • František Brusák | 18. 11. 2009 21:36

    Ten tuk se jmenoval VISA,Už se opravdu nedělá.Ale co kde sehnat bílý mák? V roce 2002 ho tu někdo nabízel.Vím že se používal jako náhrada za ořechy hlavně ve válce.Dnes ho používají do cukroví lidé kteří mají na ořechy alergii.

  • Tereza J. | 18. 11. 2009 20:54

    Biely mak existuje, pestuje sa už dávno, ja ho používam okolo 40 rokov, len ho v poslednej dobe mám problém pozháňať. Je výboný , chuťou sa podobá orechom.

  • Eva Hromádka | 18. 11. 2009 20:50

    Asi jsem teda neznalec, ale že existuje nějaký bílý mák slyším poprvé....?????

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mák mletý Máslo Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Hořčicové hovězí na špeku a zelenině

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

109
Dýňová tortila
Dýňová tortila
76
Máslové řízky
Máslové řízky
75
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
57
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Cukroví z bílého máku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact