• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Cuketový koláč s čokoládovou polevou

autor: Ayame
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketový koláč s čokoládovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g cuketa vyždímaná, oloupaná, jemně nastrouhaná, bez semínek (z cca 2kg celé cukety)
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 500
      g polohrubá mouka (100g z toho lze nahradit celozrnnou polohrubou pšeničnou moukou - koláč dostane zajímavější chuť)
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      balení skořicový cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • tuk
    • mléko trochu, pokud by byla směs příliš tuhá

Postup přípravy receptu

1
Ve větší misce cukr vyšleháme s vejci do hladka a postupně přimícháme odměřené množství oleje.
2
Zvlášť smícháme mouku, prášek do perníku, sodu, skořicový cukr a kakao a směs postupně vmícháme do ušlehaných vajec s cukrem. Nakonec přidáme cuketu.
3
Pokud je směs příliš tuhá, přilijeme trochu mléka. Těsto by nemělo být příliš řídké, ale ani příliš tuhé. Těsto rozvnoměrně rozlijeme na připravený plech. Pečeme při 160 °C asi 40 minut.
4
Po vychladnutí polijeme čokoládovou polevou, kterou koupíme v obchodě, či sami doma připravíme a necháme ztuhnout.
5
Výsledek připomíná perník, jen je "šťavnatější" a jemnější a mizí z plechu závratnou rychlostí :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Jablkový koláč s čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 30. 10. 2006 17:55

    Je to vláčný perník, byla jsem spokojená. Přidala jsem hrst vlašských ořechů a 2 lžíce marmelády.

  • Jana | 24. 9. 2006 14:36

    Tenhle koláč dělám,je velmi dobrý,přidávám do něj ještě rozinky a kokos.Vydrží dlouho vláčný-tedy pokud se hned nesní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Cukr krupice Jedlá soda Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do perníku Rostlinný olej Skořicový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Dobré špízy

Dobré špízy

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Květákové makarony

Květákové makarony

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
68
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
67
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
56
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
47
Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty
Vegetariánské kari s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Cuketový koláč s čokoládovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact