• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí - zavařené

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 167
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí - zavařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      kg cuketa
    • 6
      cibule
    • 0,50
      l ocet
    • 500
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • 2
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
2
V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Cuketové zelí

Cuketové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aidaho | 20. 7. 2016 08:06

    zkus bramboruvý salát jak máš ráda jen místo brambor na kostičky cuketu, taky výborné

  • lena | 6. 9. 2015 12:50

    Je to výborné. Další super recept na zpracování cukety. Myslela jsem si, co toho nemám, ale ve finále po oloupání a vydlabání mi zbyly asi dvě kila nastrouhané cukety. Ale to zelí je fakt výborné, i za syrova jsem stále ochutnávala :-)) . Jednou jsem zkoušela dělat napůl kysané zelí a napůl cuketu k obědu a manžel to vůbec nepoznal a zelí si pochvaloval. Už jsme byli docela přejedení cuketových řízků a plněné cukety, takže tento recept mi přišel vhod. Je vážně skvělý, díky.

  • Iveta | 27. 8. 2014 08:58

    Výborné,všem chutná,děkuji za recept ;-)

  • Eliz | 8. 8. 2013 15:42

    Moc diky, prave jsem dodelala jednu davku, uz za syrova chutna dobre a uz se tesim, az ho otevreme :-) Jen pro ostatni, z teto davky je tak 6,5 velkych (0,7l) zavarovacek.

  • Radka | 22. 7. 2013 10:39

    Naprosto GENIÁLNÍ !!!

  • Jana Remková | 16. 8. 2008 11:44

    Takže,Ladi,jak vidíš,spadlo to přímo do komentářů!No,já sama cuketu nemám,ale pořád mne někdo zásobuje a můj syn je blázen do těch pečenáčů,takže se nebojím,že bych s tím neměla co udělat.To zelí rozhodně vyzkouším,v zimě budu jen konzumovat.Fan už jsem si koupila a dám pozor.Tdy v Albertu totiž není jiné práškové sladidlo a do Kaufu to je dost z ruky.

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:38

    Jano,Fan určitě použít můžeš - ale pozor - nedej ho víc než těch 100g - Právě Fan má tu "pitomou" vlastnost, že ve větším množství udělá hořkou chuť,podle mě ale sladké je to i na těch 100g dost a radši kyslelejší než hořké.Taky dodělávám cukety a nechci je už vidět.Do příštího léta.:-)))

  • Jana Remková | 14. 8. 2008 23:41

    Tak,Ladi,taky to to zkusím s tím sladidlem,myslíš,že může být i Fan,nebo,jak se to jmenuje?Teď jsem dodělala od Terezky ty pečenáče z cukety a zase nějakou dostanu,tak je dobře,že je na ni využití.

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 20:59

    Pani Lada, ďakujem za radu. Cukiny mám a sladidlo si zaobstarám. Prajem pekný večer, Klára.

  • ladislava staffenová | 14. 8. 2008 19:23

    Kláro, ještě jsem se nesetkala s žádným receptem,kde by normální cukr nešel naharadit dia sladidlem a věřte,že vím o čem mluvím.U tohoto receptu konkrétně jsem použila 100g diasladidla od firmy SCHNEEKOPPE s názvem Diabetiker Süsse - koupíte normálně v Kauflandu..Je to výborné a pro diabetiky naprosto skvělé. jo a tenhle recept je taky super!!!!

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 09:56

    Nevia niekto, či sa to dá aj s umelým sladidlom? Ďakujem. Klára

  • Tereza J. | 14. 8. 2008 08:32

    Janka, vlani som zavarila, a môžem potvrdiť, že je to výborné, tohto roku som naložila zase .

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:15

    Také jsem dnes zavařila, sice cukety nebyly přerostlé, takové akorát a už to mám ve sklenicích, za týden zkusíme, zda je to dobré, ale syrové bylo fajné, takže dávám také velkou 1. Stále hledám a je jich tady dost recepty, kde se dají využít cukety - a kombinace další zeleniny, kterou mám na zahradě.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 17:51

    Práve som dozavárala, a ešte budem, cukiet mám veľa. Voňalo a vyzeralo to nádherne a aj surové chutilo:))) Vďaka za nový receptík, dávam 1.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:29

    Je výborné, dávám 1:-)

  • Věra | 7. 9. 2006 08:11

    Cuketu mám 4 kg čisté váhy a vodu nepřidávám, pustí sama dostatek.

  • Dagmar Krejčí | 28. 8. 2006 20:29

    Já vím,že cuketa pustí vodu,ale neměla by se tam ještě přidat voda.Chtěla bych to zkusit,ale mám obavy aby to nebylo moc octové.A ty cukety jsou 4kg čisté váhy-myslím po vyčištění?

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 13:58

    Verko, jen cuketove zeli jsem jeste nezavarovala, diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Kmín Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Slovenská kapustnice

Slovenská kapustnice

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Kakaová bábovka

Kakaová bábovka

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Ovocný koláč z pomazánkového másla

Kapustové drny z pánve

Kapustové drny z pánve

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

476
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
37
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
23
Povidlové buchty
Povidlové buchty
20
Zelňačka tety Vandy
Zelňačka tety Vandy

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Hvězda internetové zábavy Mikýř: Nečekaná změna!

Hvězda internetové zábavy Mikýř: Nečekaná změna!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact