• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí - zavařené

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 151
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí - zavařené
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      kg cuketa
    • 6
      cibule
    • 0,50
      l ocet
    • 500
      g cukr
    • 50
      g sůl
    • 2
      lžíce kmín

Postup přípravy receptu

1
Cuketu vyčistíme od jader a hrubě postrouháme. Přidáme pokrájenou cibuli na kostičky a promícháme vše s cukrem, solí, kmínem a octem. Necháme asi 1/2 hod odležet a pak naplníme do sklenic a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
2
V zimě jen podusíme na troše sádla a můžeme hodovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené fazolky nakyselo

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Cuketové zelí

Cuketové zelí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aidaho | 20. 7. 2016 08:06

    zkus bramboruvý salát jak máš ráda jen místo brambor na kostičky cuketu, taky výborné

  • lena | 6. 9. 2015 12:50

    Je to výborné. Další super recept na zpracování cukety. Myslela jsem si, co toho nemám, ale ve finále po oloupání a vydlabání mi zbyly asi dvě kila nastrouhané cukety. Ale to zelí je fakt výborné, i za syrova jsem stále ochutnávala :-)) . Jednou jsem zkoušela dělat napůl kysané zelí a napůl cuketu k obědu a manžel to vůbec nepoznal a zelí si pochvaloval. Už jsme byli docela přejedení cuketových řízků a plněné cukety, takže tento recept mi přišel vhod. Je vážně skvělý, díky.

  • Iveta | 27. 8. 2014 08:58

    Výborné,všem chutná,děkuji za recept ;-)

  • Eliz | 8. 8. 2013 15:42

    Moc diky, prave jsem dodelala jednu davku, uz za syrova chutna dobre a uz se tesim, az ho otevreme :-) Jen pro ostatni, z teto davky je tak 6,5 velkych (0,7l) zavarovacek.

  • Radka | 22. 7. 2013 10:39

    Naprosto GENIÁLNÍ !!!

  • Jana Remková | 16. 8. 2008 11:44

    Takže,Ladi,jak vidíš,spadlo to přímo do komentářů!No,já sama cuketu nemám,ale pořád mne někdo zásobuje a můj syn je blázen do těch pečenáčů,takže se nebojím,že bych s tím neměla co udělat.To zelí rozhodně vyzkouším,v zimě budu jen konzumovat.Fan už jsem si koupila a dám pozor.Tdy v Albertu totiž není jiné práškové sladidlo a do Kaufu to je dost z ruky.

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:44

    Tak Jani,odpovídala jsem,příspěvek byl prý uložen,ale kam mi není jasné.Takže ještě jednou: Fan určitě použít můžeš, jen dej pozor, abys nedala víc než 100g. Fan má tu vlastnost, že ve větším množství způsobí hořkost jídla. Takže radši kyselejší než hořké.Tak a teď jsem zvědavá,kam to spadne :-)))

  • ladislava staffenová | 15. 8. 2008 08:38

    Jano,Fan určitě použít můžeš - ale pozor - nedej ho víc než těch 100g - Právě Fan má tu "pitomou" vlastnost, že ve větším množství udělá hořkou chuť,podle mě ale sladké je to i na těch 100g dost a radši kyslelejší než hořké.Taky dodělávám cukety a nechci je už vidět.Do příštího léta.:-)))

  • Jana Remková | 14. 8. 2008 23:41

    Tak,Ladi,taky to to zkusím s tím sladidlem,myslíš,že může být i Fan,nebo,jak se to jmenuje?Teď jsem dodělala od Terezky ty pečenáče z cukety a zase nějakou dostanu,tak je dobře,že je na ni využití.

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 20:59

    Pani Lada, ďakujem za radu. Cukiny mám a sladidlo si zaobstarám. Prajem pekný večer, Klára.

  • ladislava staffenová | 14. 8. 2008 19:23

    Kláro, ještě jsem se nesetkala s žádným receptem,kde by normální cukr nešel naharadit dia sladidlem a věřte,že vím o čem mluvím.U tohoto receptu konkrétně jsem použila 100g diasladidla od firmy SCHNEEKOPPE s názvem Diabetiker Süsse - koupíte normálně v Kauflandu..Je to výborné a pro diabetiky naprosto skvělé. jo a tenhle recept je taky super!!!!

  • Klára Keselyova | 14. 8. 2008 09:56

    Nevia niekto, či sa to dá aj s umelým sladidlom? Ďakujem. Klára

  • Tereza J. | 14. 8. 2008 08:32

    Janka, vlani som zavarila, a môžem potvrdiť, že je to výborné, tohto roku som naložila zase .

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:15

    Také jsem dnes zavařila, sice cukety nebyly přerostlé, takové akorát a už to mám ve sklenicích, za týden zkusíme, zda je to dobré, ale syrové bylo fajné, takže dávám také velkou 1. Stále hledám a je jich tady dost recepty, kde se dají využít cukety - a kombinace další zeleniny, kterou mám na zahradě.

  • Tereza J. | 20. 8. 2007 17:51

    Práve som dozavárala, a ešte budem, cukiet mám veľa. Voňalo a vyzeralo to nádherne a aj surové chutilo:))) Vďaka za nový receptík, dávam 1.

  • Jaroslava Oumarová | 23. 1. 2007 17:29

    Je výborné, dávám 1:-)

  • Věra | 7. 9. 2006 08:11

    Cuketu mám 4 kg čisté váhy a vodu nepřidávám, pustí sama dostatek.

  • Dagmar Krejčí | 28. 8. 2006 20:29

    Já vím,že cuketa pustí vodu,ale neměla by se tam ještě přidat voda.Chtěla bych to zkusit,ale mám obavy aby to nebylo moc octové.A ty cukety jsou 4kg čisté váhy-myslím po vyčištění?

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 13:58

    Verko, jen cuketove zeli jsem jeste nezavarovala, diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Kmín Ocet Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku

Smažený květák (brokolice) v pivním…

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Bábovka tvarohovo-kokosová

Bábovka tvarohovo-kokosová

Chřestový krém - polévka

Chřestový krém - polévka

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

66
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
41
(nejen) Vepřová játra na cibuli a slanině
(nejen) Vepřová játra na…
36
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
26
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
24
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí - zavařené
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact