• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cuketa 2-3 větší
    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Občas zamícháme. Cuketa pustí hodně vody, dělám vždy plný hrnec zelí a pak je toho "jen" skoro půlka. Vaříme do měkka. Zatím si nakrájíme cibuli a na oleji či sádle zesklovatíme. Přidáme ještě olej a mouku a uděláme zásmažku. Tu pak přidáme k zelí, dochutíme cukrem, octem a zamícháme. Každý dle své chuti.
2
Zelí je opravdu moc chutné a velmi rychlé, cuketa je měkká téměř hned. Zelí podáváme se vším možným jako u klasického zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové kari s masem

Cuketové kari s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milada | 2. 8. 2016 10:53

    Nedávám mouku ale nastrouhaný syrový brambor :-)

  • pamelinka | 23. 9. 2015 11:25

    Včera uvařeno a výborné :-)

  • lenka vildomcová | 20. 8. 2013 18:53

    výborné zelí... mňam

  • mmiri | 29. 7. 2012 12:18

    já přidávám jak do klasického tak do cuketového zelí vydusit kousek špeku...

  • danmar | 11. 1. 2012 11:13

    výborný a rychlý recept.....dělala jsem k plněným bramborovým knedlíkům a nemělo to chybu....děkuju za super recept, budu dělat i nadále

  • eva | 10. 9. 2011 13:46

    já si cuketové zelí zavařuji, moc nám to chutná

  • hanka | 10. 8. 2011 11:00

    dělala jsem včera a je opravdu dobré a hlavně rychlá příprava

  • Zumbistka | 9. 8. 2011 09:17

    přidala jsem kelímek kysaný smetany, jak už tu bylo psáno, a fakt lahůdka!!

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:39

    VÝBORNÉ,RYCHLÉ

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:24

    VÝBORNÝ,MANŽEL MYSLEL,ŽE JE TO NOVÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ,DOPORUČUJI VŠEM,HLAVNĚ JE TO RYCHLÉ

  • kazatel | 5. 8. 2011 11:00

    Mám hlad jdu do toho... sbíhaji se mi sliny. ;-)

  • Alexandra Daňková | 24. 9. 2009 16:01

    dobrota, dělala jsem s chlupatýma knedlama z cukety a brambor a do zelí jsem přimíchala uzené maso na kostičky

  • Iveta Janatová | 21. 9. 2009 07:56

    Tak jsem to musela vyzkoušet .Je to vynikající, doma všem chutnalo.Dělala jsem to s pečeným divočákem a chlupatými knedlíky,opravdu mohu doporučit.

  • Di - | 29. 8. 2008 16:28

    My ho máme také moc rádi, hlavně s chodskými knedlíky ze syrových brambor a rohlíků, které jsou nejlepší teď z letních brambor. Jen zelí připravuji trochu jednodušeji, v jednom hrnci, i když z naprosto stejných surovin. Nahrubo nastrouhanou cuketu posolím, nechám vypotit a sliji, ale vodu alespoň částečně uschovám. Cibuli na tuku osmažím, přidám cukr a nechám ho trochu zkaramelizovat. Pak vymačkanou cuketu, kmín a chvíli dusím. Zapráším moukou, chvíli zapražím, pak rozředím vodou z cukety a ochtím octem. Nechám provařit. Lze též nedávat cukr a zelí po zaprášení moukou rozředit kysanou smetanou. K tomu brambory a třeba kotletu. A protože je to maďarský recept, tak na paprice!

  • Božena Munzarová | 29. 8. 2008 16:10

    Super recept, chutná i dceři, která cuketu moc nemusí. Tchýně taky pochválila.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:42

    Včera jsem je ochutnávala u švagrové, bylo výborné !! Zase další zpracování této oblíbené letní suroviny.

  • Alena Tarabová | 7. 8. 2006 10:21

    I já jsem posílala recept na toto zelí, je opravdu dobré a ztotožňuji se s názorem Karly.

  • Karla | 7. 8. 2006 09:58

    Zelí z cuket dělám skoro na vlas stejně a hodně často. Je to rychlejší, má jemnou chuť a nemá takové vedlejší účinky (nadýmání) jako z pravého zelí.

  • Zdena z JM | 7. 8. 2006 09:54

    Tohle zelí máme raději než klasické.V létě si jej podusím velké množství,dám zmrazit a v zimě jen přidám osmaženou cibulku,zahustím,ochutím a zelí je hotovo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr krystal Hladká mouka Mletý kmín Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou

Kuřecí kousky s nivou a smetanovou…

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Kokosová rýže se skořicí

Kokosová rýže se skořicí

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Zdravý brownies dort

Zdravý brownies dort

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
26
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
23
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Potupa pro gay aktivistu Jiřího Hromadu (†66): Prague Pride ho uctil nástěnkou u langošů!

Potupa pro gay aktivistu Jiřího Hromadu (†66): Prague Pride ho uctil nástěnkou u langošů!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky
Cuketové tortilly (placky) se sýrem -…
Cuketové zelí
Cuketové zelí
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact