• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové zelí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 147
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové zelí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks cuketa 2-3 větší
    • 4
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Cukety oloupeme, rozkrojíme a vnitřek s jádry vydlábneme. Nastrouháme na hrubším struhadle, do hrnce přídáme sůl, trochu pepře, mletý či celý kmín a mírně podlijeme vodou, aby se nepřipálilo. Občas zamícháme. Cuketa pustí hodně vody, dělám vždy plný hrnec zelí a pak je toho "jen" skoro půlka. Vaříme do měkka. Zatím si nakrájíme cibuli a na oleji či sádle zesklovatíme. Přidáme ještě olej a mouku a uděláme zásmažku. Tu pak přidáme k zelí, dochutíme cukrem, octem a zamícháme. Každý dle své chuti.
2
Zelí je opravdu moc chutné a velmi rychlé, cuketa je měkká téměř hned. Zelí podáváme se vším možným jako u klasického zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové zelí

Cuketové zelí

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové muffiny se slaninou a sýrem

Cuketové kari s masem

Cuketové kari s masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milada | 2. 8. 2016 10:53

    Nedávám mouku ale nastrouhaný syrový brambor :-)

  • pamelinka | 23. 9. 2015 11:25

    Včera uvařeno a výborné :-)

  • lenka vildomcová | 20. 8. 2013 18:53

    výborné zelí... mňam

  • mmiri | 29. 7. 2012 12:18

    já přidávám jak do klasického tak do cuketového zelí vydusit kousek špeku...

  • danmar | 11. 1. 2012 11:13

    výborný a rychlý recept.....dělala jsem k plněným bramborovým knedlíkům a nemělo to chybu....děkuju za super recept, budu dělat i nadále

  • eva | 10. 9. 2011 13:46

    já si cuketové zelí zavařuji, moc nám to chutná

  • hanka | 10. 8. 2011 11:00

    dělala jsem včera a je opravdu dobré a hlavně rychlá příprava

  • Zumbistka | 9. 8. 2011 09:17

    přidala jsem kelímek kysaný smetany, jak už tu bylo psáno, a fakt lahůdka!!

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:39

    VÝBORNÉ,RYCHLÉ

  • JURJA | 7. 8. 2011 12:24

    VÝBORNÝ,MANŽEL MYSLEL,ŽE JE TO NOVÉ HLÁVKOVÉ ZELÍ,DOPORUČUJI VŠEM,HLAVNĚ JE TO RYCHLÉ

  • kazatel | 5. 8. 2011 11:00

    Mám hlad jdu do toho... sbíhaji se mi sliny. ;-)

  • Alexandra Daňková | 24. 9. 2009 16:01

    dobrota, dělala jsem s chlupatýma knedlama z cukety a brambor a do zelí jsem přimíchala uzené maso na kostičky

  • Iveta Janatová | 21. 9. 2009 07:56

    Tak jsem to musela vyzkoušet .Je to vynikající, doma všem chutnalo.Dělala jsem to s pečeným divočákem a chlupatými knedlíky,opravdu mohu doporučit.

  • Di - | 29. 8. 2008 16:28

    My ho máme také moc rádi, hlavně s chodskými knedlíky ze syrových brambor a rohlíků, které jsou nejlepší teď z letních brambor. Jen zelí připravuji trochu jednodušeji, v jednom hrnci, i když z naprosto stejných surovin. Nahrubo nastrouhanou cuketu posolím, nechám vypotit a sliji, ale vodu alespoň částečně uschovám. Cibuli na tuku osmažím, přidám cukr a nechám ho trochu zkaramelizovat. Pak vymačkanou cuketu, kmín a chvíli dusím. Zapráším moukou, chvíli zapražím, pak rozředím vodou z cukety a ochtím octem. Nechám provařit. Lze též nedávat cukr a zelí po zaprášení moukou rozředit kysanou smetanou. K tomu brambory a třeba kotletu. A protože je to maďarský recept, tak na paprice!

  • Božena Munzarová | 29. 8. 2008 16:10

    Super recept, chutná i dceři, která cuketu moc nemusí. Tchýně taky pochválila.

  • Jana z VM | 7. 8. 2006 10:42

    Včera jsem je ochutnávala u švagrové, bylo výborné !! Zase další zpracování této oblíbené letní suroviny.

  • Alena Tarabová | 7. 8. 2006 10:21

    I já jsem posílala recept na toto zelí, je opravdu dobré a ztotožňuji se s názorem Karly.

  • Karla | 7. 8. 2006 09:58

    Zelí z cuket dělám skoro na vlas stejně a hodně často. Je to rychlejší, má jemnou chuť a nemá takové vedlejší účinky (nadýmání) jako z pravého zelí.

  • Zdena z JM | 7. 8. 2006 09:54

    Tohle zelí máme raději než klasické.V létě si jej podusím velké množství,dám zmrazit a v zimě jen přidám osmaženou cibulku,zahustím,ochutím a zelí je hotovo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr krystal Hladká mouka Mletý kmín Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Závin z listového těsta s červenou řepou

Závin z listového těsta s červenou…

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Buřty na pivu

Buřty na pivu

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Francúzska cibuľová polievka

Francúzska cibuľová polievka

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

115
Máslové řízky
Máslové řízky
103
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
85
Dýňová tortila
Dýňová tortila
55
Guláš připravený v troubě
Guláš připravený v troubě
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Eliška Bučková na párty: Ňadra chtěla ven!

Eliška Bučková na párty: Ňadra chtěla ven!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové tortilly (placky) se sýrem - bez mouky
Cuketové tortilly (placky) se sýrem -…
Cuketové zelí
Cuketové zelí
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - masová směs
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli
  • Recepty.cz
  • Cuketové zelí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact