• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové těstoviny s ricottou a citronem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jestli nevíte, co s cuketou, zkuste si připravit tyto jednoduché a skvělé cuketové těstoviny.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g těstoviny např. tagliatelle
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      ks cuketa střední
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g ricotta
    • 1
      ks citron chemicky neošetřený
    • bazalka
    • strouhaný parmazán na posypání
    • olej
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V hlubší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli.
2
Cuketu omyjte, nastrouhejte a vymačkejte z ní přebytečnou tekutinu. Pak ji přidejte k cibuli, několik minut pozvolna restujte, aby lehce zezlátla, a dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
3
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Až je budeme slévat, nechte si stranou část vody, ve které se těstoviny vařily. Bude se vám hodit na dokončení omáčky.

RADA: 5 důvodů, proč nevylévat vodu z těstovin

4
Uvařené těstoviny přidejte do pánve s cuketou, přimíchejte ricottu a citronovou kůru a podle chuti také citronovou šťávu. Pak přilijte trochu vody z těstovin, abyste docílili ideální konzistence omáčky. Nakonec přidejte čerstvou bazalku, těstoviny rozdělte na talíře a posypte nastrouhaným parmazánem.
5
TIP: Část cukety můžete také nakrájet na plátky, orestovat na oleji a přidat do hotových těstovin.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

Letní těstoviny

Letní těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Recepty z cukety
Oběd Večeře Vaření Restování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Citron Cuketa Olej Pepř mletý Ricotta Strouhaný parmazán Sůl Těstoviny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Fofr koláč

Fofr koláč

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Jednoduché piškotové kornoutky

Jednoduché piškotové kornoutky

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Domácí kečup
Domácí kečup
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
19
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
15
Zapečené lečo s těstovinami
Zapečené lečo s…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Cuketové špízy s masem
Cuketové špízy s masem
Cuketové špízy se šunkou v pivním těstíčku
Cuketové špízy se šunkou v pivním…
Cuketové špízy v těstíčku - sýrové
Cuketové špízy v těstíčku - sýrové
Cuketové těstoviny se slaninou
Cuketové těstoviny se slaninou
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové těstoviny se sýrem
Cuketové topinky (tousty)
Cuketové topinky (tousty)
  • Recepty.cz
  • Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact