• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové čatní I
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové čatní I

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 54
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové čatní I
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa může být i dýně
    • 2
      ks červená paprika
    • 250
      g cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 4
      lžíce rozinky
    • 500
      ml vinný ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • koriandr

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno promícháme a pomalu vaříme za občasného míchání asi 40 minut. Horké čatní naložíme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
2
Čatní používáme jako přílohu k masům, nářezům, všude tam, kde bychom použili např. hořčici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MIŇAS | 29. 9. 2014 14:46

    JA DÁVÁM 150ml octa a stačí Nezbývá.než udělat to samé množství bez octa promíchat a převařit.Nebo přidávat do omáček a polevek na dochucení.

  • menhasami | 1. 9. 2014 17:51

    Tak jsem uvařila podle tohoto receptu, měsíc jsme to nechali ležet a nyní otevřeli. Musím konstatovat že Všechny ingredience mi přijdou ok, jen toho octa bych dala méně, asi lepší dát málo a podle chuti přidávat. Je to kyselé až běda, teď nevím co s tím. :'(

  • Tereza J. | 17. 8. 2008 08:01

    Janka, ono sa to státím rozleží, ja bežne používam aj normálny ocot a kyslé to nie je, má to to takú akurát chuť. Ide tam cukor, hrozienka, to sa chuť vyrovná. Nedala si menej cukru alebo nepreliala ocot ? Alebo jednoducho na tvoju chuť sa ti to zdá kyslé. Prispôsob si to samozrejme podľa seba :)))

  • Jana Pátková | 16. 8. 2008 21:39

    Mám tam vše dle receptu, ale je to moc kyselé-asi moc octu, takže jsem odstavila a zítra budu přidávat další integrience podle chuti a převařím znovu, byla by škoda tento recept "pokazit", ale asi jsem něco "zmrskla", tak to musím napravit, ale vlastně přidáním zeleniny a koření nic nezničím, jen toho bude více a bude to trošinku jinačí.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:05

    Tak děkuji a zítra to musím dokoupit, aby to bylo "fajné" jak vypadá recept. Já totiž musím ty cuketky zpracovat, máme jich mraky a už se těším na tento recept. Děkuji Jana.

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 21:12

    Janka, ten zázvor je tam dôležitý, ale ak nemáš čerstvý, nahraď ho mletým, korenie zázvor dostať všade v potravinách. Asi ho bude treba viac než čerstvého. Radšej to chutnaj.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 20:34

    Tak se na to chystám, ale nemám zázvor, snad to jde i bez něj, Terezko myslíš, že to jde, zítra už na tom pracuji.

  • Věra Vondráčková | 6. 9. 2006 14:25

    Uvařila jsem to a je to opravdu výborné, takže budu dělat další várky, abych měla pro celou rodinu. Já osobně několik let již dělám jablečné, které je také výborné, ale tohle je zase jiné a skvělé. Jen jsem po uvaření dala čatní jestě do mixeru, aby bylo hladší a pak znovu povařila a teprve plnila skleničky.Díky za recept

  • Airan | 23. 5. 2006 13:24

    Terezko, recept vypada skvele, dalsi vyborny napad na "skreckove zasoby" :-)) Jestli nekdo se zdrzije v srpnu v Praze, rada cukety dodam a to z velke radosti, ze mi pomuzete se jich zbavit:-)

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 10:11

    To bude něco pro mne,nemusím plnotuč.hořčici jako přílohu,takže toto se bude hodit a dle přísad usuzuji,že to může být výborné.Dělám z cuket vše možné a toto neznám.Uloženo.Děkuji Terezko!!

  • Zdena z JM | 22. 5. 2006 14:17

    Tyto stránky jsem objevila loni v létě a to tak,že jsem hledala nějaké recepty na využití cuket.Našla jsem jich tady spoustu.Vyzkoušela jsem asi 5 druhů různých omáček a hořčic.Všechny byly moc dobré.Myslela jsem,že letos nebudu experimentovat a udělám ty samé.Ale budu experimentovat a tuhle určitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Cukr Koriandr Nové koření Rozinky Sůl Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Skotská vejce

Skotská vejce

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Salát Caprese

Salát Caprese

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

158
Plněné papriky
Plněné papriky
154
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
66
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
35
Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami
Kuřecí maso na rajčatech…
32
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Cuketové čatní I
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact