• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketová buchta III.
Napište svůj komentář k receptu

Cuketová buchta III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 52
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • krém
    • 0,75
      ks máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      tvaroh
    • čokoláda
    • 1
      vanilka
    • 2
      sklenice cuketa nastrouhaná
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 3
      vejce
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,75
      sklenice olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1,50
      sklenice cukr

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce ušleháme do pěny s cukrem. Potom přidáme hladkou mouku, nastrouhanou cuketu, olej, jedlou sodu, prášek do pečiva a naposledy kakao. Vymícháme v těsto. Pečeme zpočátku asi na 220 °C 1-2 minuty. Potom na 180 °C 40 minut.

RADA: Co jste nevěděli o cuketách

2
Na krém utřeme máslo, cukr, vanilku do pěny a nakonec vmícháme tvaroh. Krém namažeme na upečený piškot a posypeme hustě strouhanou čokoládu.

RADA: Vychytávky pro pečení sladkého i slaného

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrnečková cuketová buchta

Hrnečková cuketová buchta

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 1. 8. 2016 14:08

    Miri,prostě místo krému jste jen rozpustila čoko a smíchala se zakysankou,bez másla a cukru.Chápu to dobře?Díky Věra :-) ;-)

  • barbarons
    barbarons | 20. 7. 2015 19:59

    Skvělá buchta! Trochu jsem si to pozměnila, ale je to dle každého co tam chce dát. Avšak mě stačila 1sklenička cukru, dala jsem tam trochu mléka, celý prášek do pečiva bez jedlé sody, a krém jako takový jsem nedělala...jen jsem smíchala 1 tvaroh s cukrem a potřela vychladlou buchtu a nakonec posypala grankem :-)

  • Miri | 7. 10. 2014 10:24

    Cuketové buchty jsou prostě senzační :-) Komu přijde krém sladký, doporučuji rozpustit tabulku hořké čokolády (čím kvalitnější, tím lepší), já kupuji hořkou čokoládu z Lidlu za cca 24,-Kč a je výborná. Do vychladlé čokolády zamíchám 1 až 2 husté zakysané smetany. Krém je výborný!

  • Napalsko | 13. 8. 2014 23:09

    Úžasná buchta :-) . Velmi všem chutnala,jen jsem přidala od oka trošku mléka a místo hladké mouky jsem použila polohrubou mouku a bylo to vynikající :-) .

  • allena89
    allena89 | 2. 8. 2014 13:45

    Výborná a osvěžující. Do krému jsem dala dva tvarohy, rum a jen kousek másla.

  • JANA | 11. 10. 2013 09:31

    TAK SI NAKASLI KDYZ NEUMYS PECT JINAK BY JSI JI NEMELA TUHOU

  • Ali Š. | 15. 9. 2013 10:03

    U nás také velký úspěch, buchta je hned pryč. Jen jsem si recept trošku upravila, zdálo se mi moc mastné a sladké. Do krému jsem dala méně cukru (100g) a másla (1/2 ks), do buchty 1/2 hrnku oleje místo 3/4. Nahoru se dá posypat Grankem místo čokolády, kdo nemůže kakao, dá se do buchty lžíce karobu a nahoru posypat třeba kokosem, nebo bílou čokoládou. Prostě jak komu vyhovuje a chutná. Místo cukety se dá dělat v období úrody jablek s jablky. Také výborné! doporučuji!!

  • Ivana Samcová | 21. 11. 2009 16:12

    Vynikající! Nadýchaná, chuťově výborná buchta. Jen škoda, že jsem ji objevila až, když docházejí cukety. Souhlasím, že je krém dost sladký a proto jsem ji raději nakonec hustě posypala samotným kakaem. Je to taková obdoba Míša řezů. Kdo je má rád a má ještě cukety, určitě doporučuji. Díky za výborný receptík. Ivana

  • Ivana Samcová | 21. 11. 2009 15:20

    Buchta je prostě vynikající! Při mé smůle jsem ji objevila až, když docházejí cukety. Nadýchaná, díky cuketě taková "mokrá". Souhlasím, že krém je sladký, proto jsem povrch posypala hustě samotným kakaem a po odležení (asi 3 hod., délé bych asi nevydržela čekat) jen slastně vychutnávám. Je to taková obdoba Míša řezů. Díky za tuto mňamku. Ivana

  • Radmila Volková | 2. 10. 2009 15:10

    Buchtu jsem dělala, sama o sobě mi připadala hodně "tuhá", cuketa se vůbec nerozpekla, krém mi připadal hodně sladký, dala bych míň cukru, vzhledem k tomu, že se posype strouhanou čokoládou. Celkově nic moc, už ji neupeču, nicméně všem ostatním, kterým chutnala, přeji dobrou chuť :-)

  • Věra Opatová | 1. 11. 2008 17:21

    Buchta je vynikající už jsem ji pekla asi 3x a stále se po ní jen zapráší. Doporučuju a dávám jednoznačně 1*.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Zelenina Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cuketa Cukr Hladká mouka Jedlá soda Kakao Máslo Moučkový cukr Olej Prášek do pečiva Tvaroh Vanilka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Živánská

Živánská

Ovocné želé s mascarpone

Ovocné želé s mascarpone

Koláč švestkový s drobenkou

Koláč švestkový s drobenkou

Coca-Cola řezy

Coca-Cola řezy

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

80
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
74
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
64
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
63
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
58
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Cuketová bábovka s ovocem
Cuketová bábovka s ovocem
Cuketová bábovka s vanilkovým krémem
Cuketová bábovka s vanilkovým krémem
Cuketová buchta ala brownies
Cuketová buchta ala brownies
Cuketová buchta se skořicí
Cuketová buchta se skořicí
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3
Cuketová hořčice
Cuketová hořčice
  • Recepty.cz
  • Cuketová buchta III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact