• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Čtyřvrstvý koláč

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čtyřvrstvý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 11
      polohrubá mouka
    • 11
      mléko
    • 6
      cukr
    • 2
      vejce
    • 6
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • nádivka
    • citronová kůra
    • 2
      vejce
    • 500
      g tvaroh
    • smetana
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • ovoce
    • 750
      g švestky
    • hnědý rum
    • voda
    • cukr
    • meruňky
    • jablka
    • jahodová marmeláda
    • skořice
    • cukrářské piškoty podrcené
  • drobenka
    • hrubá mouka
    • cukr krystal
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji pokryjeme tvarohovou nádivkou. Na nádivku dáme vrstvu ovoce. Švestky nebo meruńky můžou být syrové, ale jablka podusím s uvedenými surovinami (prakticky je rozdusím). Posypeme drobenkou a dáme znovu zapéci, až drobenka zrůžoví. Ovoce pod drobenkou můžeme ještě pocukrovat. S pečením opatrně, aby nebylo těsto ze spodu příliš upečené. Peču chvíli zhora i zdola, pak už jen dopékám s vrchním pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Makový koláč se švestkami a mandlemi

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 26. 8. 2007 21:01

    S mákem to bylo taky super.

  • Jana Chmelová | 26. 8. 2007 14:03

    Koláč je opravdu moc dobrý , chutnal celé naší rodině.Zkusila jsem podusit místo jablek hrušky a bylo to taky moc dobré. Děkuji za výborný recept. Dávám za 1 !

  • Ivana Samcová | 25. 8. 2007 11:33

    Gábino, zapomněla jsem se zeptat, jaký to bylo s tím makem?

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:49

    Ještě poznámka, chtěla jsem dělat na velký plech, ale z toho množství je to málo, tak jsem všechny ingredience zdvojnásobila a bylo to ok. Drobenku jsem dělala z krystalového cukru, ale byl moc hrubý, takže to příště zkusím z moučkového. Kombinace tvarohu a švestek je úžasná, díky za recept a posílám velkou 1

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:26

    Koláč je výborný, pekla jsem jej včera. Na část jsem přidala i pátou vrstvu - makovou. Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste Ivano nezkoušela péct koláč najednou. Myslíte, že by to nešlo bez toho předpékání?

  • Ivana Samcová | 22. 8. 2007 18:19

    Pavlo, jsem ráda, že vám chutnal. K té době pečení, přiznám se, časy pečení vůbec neregistruju. Dělám to většinou všechno od oka, jen mimořádně sleduju čas. Ale hlavní je, že se vám povedl. Zdravím, Ivana.

  • Pavla Potočková | 22. 8. 2007 10:53

    tak vcera jsem kolac vyzkusela a je opravdu vyborny,nepripadal mi zas tak pracny.Ale tim ze nebyla uvedena alespon priblizna doba a teplota peceni,tak jsem ho malinko nedopekla (spodni cast jsem pekla asi 10min na 175st.,cely kolac pak jeste asi 35min na 160st).Davam jednicku.Diky

  • Hanna Bachinger | 4. 8. 2007 00:01

    Nepecu casto, kolac je casove narocny /4 vrstvy/.Ale o to lepsi. Muj tip: do tvarohu trosku vanilkoveho cukru a do drobenky spetku skorice a mlete orechy. Muj favorit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Cukrářské piškoty Hnědý rum Hrubá mouka Jablka Jahodová marmeláda Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Smetana Švestky Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Banánový dortík

Banánový dortík

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

56
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
30
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
28
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact