• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Crumble s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Crumble s ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Uvnitř šťavnatý a plný lahodného letního ovoce, jako jsou meruňky, broskve a blumy, na povrchu pak nádherně křupavý, díky křupavé máslové drobence s plátky mandlí. Tenhle rychlý a snadný dezert si prostě zamilujete!

Suroviny

6 porce
    • 750
      g ovoce meruňky, broskve, nektarinky, blumy…
    • 80
      g třtinový cukr
    • 80
      g špaldová mouka
    • 100
      g ovesné vločky jemné
    • 50
      g mandlové lupínky
    • 150
      g máslo studené, + na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Ovoce omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na malé kousky. Zapékací formu vymažte máslem a rozložte do ní ovoce, mělo by vytvořit silnější vrstvu. Ovoce zasypte dvěma lžícemi cukru.

RADA: Báječně křupavý crumble: Vyzkoušejte 3 skvělé recepty

2
Do mísy dejte mouku, vločky, plátky mandlí, zbytek cukru a na kousky pokrájené studené máslo, prsty spojte všechny suroviny na drobenku. Nasypte ji rovnoměrně na ovoce. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu. Ovoce by mělo pustit šťávu a krusta se vypeče dozlatova a dokřupava.
3
Crumble je dobrý ještě teplý, ale i studený. Upečené ovoce je skvělé třeba do jogurtu. Co nesníte hned, uzavřete do sklenice a uložte v lednici. Vydrží tak pár týdnů, ale nejspíš ho sníte hned. Tohle je dokonalé spojení šťavnatého ovoce a křupavé krusty.

RADA: Připaluje se vám těsto odspodu? Tyhle tipy se vám budou hodit!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi

Švestkový crumble s amarettem, mákem…

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandlové lupínky Máslo Ovesné vločky Ovoce Špaldová mouka Třtinový cukr

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Obložená vejce

Obložená vejce

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
16
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Crumble s kaki
Crumble s kaki
Crumble s meruňkami
Crumble s meruňkami
Crumble s ostružinami
Crumble s ostružinami
Cuba libre
Cuba libre
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý…
Cuketa na medu
Cuketa na medu
  • Recepty.cz
  • Crumble s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact