• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Napište svůj komentář k receptu

Croissanty: recept na francouzskou klasiku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Upečte si domácí croissanty - krásně nadýchané zlatavé pečivo, které k nám doputovalo z Francie. Můžete je jíst samotné, s medem nebo s marmeládou - ve všech verzích budou prostě vynikající.

Suroviny

14 porce
  • Těsto:
    • 500
      g hrubá mouka + k posypání
    • 1,50
      lžička sůl
    • 50
      g cukr
    • 14
      g sušené droždí
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • olej na pomazání

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a vložte do lehce naolejované mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte minimálně 2 hodiny v lednici chladit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mezi dvěma pečícími papíry si pomocí válečku na těsto z kostky másla vyválejte obdélníkovou placku o rozměrech 20 x 15 cm. Máslo nemusí být úplně změklé. Váleček použijte spíš na tlučení a mačkání másla než rozvalování. Vychlazené připravené těsto si přeneste na vál a vyválejte do obdélníku o rozměrech 40 x 20 cm. Do jeho středu umístěte obdélníkovou placku z másla.
3
Překlopte jednu stranu těsta nahoru, aby zakrývala polovinu máslové placky. Druhou stranu těsta překlopte přes máslo stejným způsobem tak, aby se obě strany těsta setkaly ve středu másla. Těsto přeložte na polovinu, aby se místo, kde se konce těsta setkávají, staly pomyslným švem. Omotejte potravinovou fólii a nechte 30 minut vychladit v lednici.
4
Zopakujte tento postup ještě 2 x bez přidání dalšího másla a poté nechte vychladit v lednici přes noc.
5
Následující den vyndejte těsto na hladký povrch a vyválejte do velkého obdélníku o rozměrech 60 x 30 cm. Použijte ostrý nůž nebo řezačku na pizzu a těsto rozřízněte podélně na 2 dlouhé pruhy. Každý z nich pak nakrájejte na 6 nebo 7 trojúhelníků se dvěma stejnými stranami.
6
Každý z trojúhelníků chyťte za dva rohy u základny, a jemně ho za ně protáhněte a rozšiřte. Pak můžete začít zavinovat tvar croissantu od základny každého trojúhelníku a dbejte na to, aby nedošlo k roztržení těsta. Nakonec se ujistěte se, že špička každého trojúhelníku skončí zastrčená pod croissantem, aby vám držely croissanty tvar při pečení se nerozjely. Chcete-li croissanty naplnit, dejte náplň k základně trojúhelníku předtím, než začnete rolovat.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení!

7
Máte-li "rohlíčky" zavinuté, ohněte jejich konce směrem dovnitř, aby vznikly ty opravdové croissanty a pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte lehce naolejovanou potravinovou fólií a nechte ještě kynout po dobu zhruba 2 hodin, aby se jejich objem zdvojnásobil.
8
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte rozšlehané vejce se špetkou soli a croissanty jím potřete. Pečte přibližně 15-18 minut dozlatova a nechte vychladnout na pečící mřížce.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Plněné croissanty

Plněné croissanty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Kynuté Narozeniny a párty Piknik
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Olej Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Pleskačky

Pleskačky

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
14
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Crepes suzette - palačinky po…
Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Cronuty
Cronuty
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
  • Recepty.cz
  • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact