• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Couračka
Napište svůj komentář k receptu

Couračka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Couračka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g kysané zelí
    • 400
      ml mléko
    • 200
      ml smetana
    • 200
      g brambory
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka kmín

Postup přípravy receptu

1
Zelí překrájíme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Brambory nakrájené na malé kostičky uvaříme v malém množství vody se solí a kmínem doměkka. Uvařené zelí zalijeme mlékem s rozšlehanou moukou a za častého míchání povaříme. Do polévky přidáme vařené brambory i s vodou a zjemníme smetanou. Před podáváním do polévky přidáme máslo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Couračka z Luk

Couračka z Luk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renátka | 2. 5. 2017 12:03

    Výborná polévka!!!! Já ještě, dle receptu po dědovi, přidávám nastrouhanou mrkev. :-)

  • HelenaPa | 8. 2. 2013 13:36

    Takhle jednoduše a pod stejným názvem ji dělávala kdysi dávno babička. Dávám 1.

  • recepty73
    recepty73 | 9. 1. 2011 18:48

    ...přidávám ještě vejce natvrdo ;-)

  • Peťulka | 31. 7. 2007 14:48

    Jsem ve třetím měsíci těhotenství a tak se mnou chutě pěkně cloumají. Bohužel jsem kuchař antitalent. Couračka je ale strašně jednoduchá a chuťově super! Dokonce i přítel masožravec si pochutnal a dvakrát si přidával.

  • Jana | 29. 9. 2006 13:01

    Vyborna!

  • Katka Altmanová | 11. 8. 2006 20:48

    Je zajímavé číst co kdo vaří na Vánoce. Já Vánoce miluji a těším se až si o nich budeme psát. Ale je léto a ať na nás sluníčko ještě pár týdnů peče.

  • Martina Veselá | 11. 8. 2006 18:22

    Tohle se u nás jí na Štědrý den k obědu. Nedáváme sice máslo, ale zase přidáváme pár kapek octa. A do talíře přidáváme uvařené vejce rozkrojené na půlku.

  • T. | 11. 8. 2006 16:38

    Tuto polévku doma vařím tak jednou za měsíc.Máme jí z manželkou strašně rádi.Ale před dokončením přidám na kolečka nakrájený párek.

  • Eva Š | 4. 2. 2006 23:49

    Tuhle polévku vaří moje babička a moc je dobrá.

  • Hana Berková | 27. 12. 2005 12:56

    Když vařím brambory, přidávám bobkový list, nové koření a celý pepř. Když je polévka hotová, zozklepnu do ní dvě až tři vejce a nechám ještě chvilku povařit.

  • Petr Koukal Koukal | 4. 12. 2004 21:57

    Zkuste přidat do hotové polévky velkou lžíci medu, uvidíte, co to s ní udělá.

  • Jarda Dolezal | 15. 11. 2004 17:36

    Zkuste dat rozkvedlane vejce a jeste 2 vejce varene na tvrdo

  • Linka | 27. 7. 2004 11:11

    ještě lepší je, když se přidá dobrá klobáska nebo uzené

  • Daniel ProsteDaniel | 16. 3. 2004 20:26

    je lepsi kdyz tuhle couracku udelate na cibulo-slaninovim zakladu!!!!!doporucuju:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Hladká mouka Kmín Kysané zelí Máslo Mléko Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Kokosová očka

Kokosová očka

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

92
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
71
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
61
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
52
Cizrnová polévka se žampiony
Cizrnová polévka se…
50
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Denní horoskop na středu 20. 8. 2025: Kdo dnes zatouží po dobrodružství a kdo oslní okolí svými nápady?

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

Lela Vémola má nové tetování: Pod klíční kostí má všechny děti

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Cottage salát s kuřecím masem
Cottage salát s kuřecím masem
Cottage sardinky - pomazánka
Cottage sardinky - pomazánka
Cottage wrap ze dvou ingrediencí
Cottage wrap ze dvou ingrediencí
Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème Brûlée
Crème Brûlée
  • Recepty.cz
  • Couračka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact