• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Coq au vin se žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Coq au vin se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 250
      g šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek bylinky tymián, petrželka, majoránka
    • 500
      ml červené víno
    • 100
      ml masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a…

Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony

Bramborovo-celerová polévka (krém) se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    Mňamka, za mě plný počet bodů :)

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    :) mňamka :), dneska k obědu a skvělé jídlo :).

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 13:56

    Na tenhle odkaz jsem také narazila, ale to je vykosťování na roládu a porcování na 4 díly :c) No budu to muset zkusit, já se s tím kuřetem při porcováním vždycky hrozně peru, a to ho jen čtvrtím! :c) Každopádně děkuji!

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:56

    Ještě jsem našla něco na Labužníkovi, i s obrázky http://www.labuznik.com/article.php?ID=54

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:54

    Tak ještě rozporcujte stehna na 2 díly - horní paličku a dolní stehno a prsa také na 2 díly - jeden díl s křidélkem a druhý bez - máte celkem 8 dílů

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 12:31

    Můžete mi někdo, prosím, poradit, jak se porcuje kuře na 8 porcí? (Nebo přiložit odkaz na nějaký návod, nejlépe obrázkový. Nikde se mi nepodařilo pořádný najít). Já to umím jen na 4 :c)

  • Petule B. | 25. 3. 2008 23:38

    Pred chvili jsem dovarila (na zitrek). No musim zapet jen chvalu! Ale uz podle receptu jsem vedela, ze to bude luxusni papani. Uvidime, jak se to rozlezi do zitra, ale bude to jedine lepsi. Bylinky jsem nemela bohuzel cerstve, tak jsem je dala v susene podobe. A taky se priznam, ze jsem pro zjednoduseni nejprve osmahla kousky kurete a pak jsem s nimi dal smazila i cesnek, salotku a zampiony. Nicmene vysledek stoji opravdu za to!!!

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:55

    Chutný recept spousta vinné štávy,vína jsme použili asi tak 300-350 ml,před podáváním jsme to celé dali do vyhřáté trouby tak na 10-15 minut a kůžička se vice propeče.Jako přílohu jsme použili další nový recept,gnocchi.Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bylinky Červené víno Česnek Kuřecí maso Masox Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Kuře na čtvrtek

Kuře na čtvrtek

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Vepřový plátek s listovým špenátem

Vepřový plátek s listovým špenátem

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
31
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
18
Dušený listový špenát na špeku (slanině)
Dušený listový špenát na…
18
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Neskutečná proměna! Koktová šla s pravdou ven

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Pikantní tajemství Brzobohatého: Strach z toalet!

Pikantní tajemství Brzobohatého: Strach z toalet!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Cookies II.
Cookies II.
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies z ovesných vloček
Cookies z ovesných vloček
Cordon Bleu - telecí
Cordon Bleu - telecí
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cosmopolitan
Cosmopolitan
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact