• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Coq au vin se žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Coq au vin se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 250
      g šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek bylinky tymián, petrželka, majoránka
    • 500
      ml červené víno
    • 100
      ml masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

Špagety s kuřecím masem, žampiony a hráškem

Špagety s kuřecím masem, žampiony a…

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    Mňamka, za mě plný počet bodů :)

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    :) mňamka :), dneska k obědu a skvělé jídlo :).

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 13:56

    Na tenhle odkaz jsem také narazila, ale to je vykosťování na roládu a porcování na 4 díly :c) No budu to muset zkusit, já se s tím kuřetem při porcováním vždycky hrozně peru, a to ho jen čtvrtím! :c) Každopádně děkuji!

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:56

    Ještě jsem našla něco na Labužníkovi, i s obrázky http://www.labuznik.com/article.php?ID=54

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:54

    Tak ještě rozporcujte stehna na 2 díly - horní paličku a dolní stehno a prsa také na 2 díly - jeden díl s křidélkem a druhý bez - máte celkem 8 dílů

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 12:31

    Můžete mi někdo, prosím, poradit, jak se porcuje kuře na 8 porcí? (Nebo přiložit odkaz na nějaký návod, nejlépe obrázkový. Nikde se mi nepodařilo pořádný najít). Já to umím jen na 4 :c)

  • Petule B. | 25. 3. 2008 23:38

    Pred chvili jsem dovarila (na zitrek). No musim zapet jen chvalu! Ale uz podle receptu jsem vedela, ze to bude luxusni papani. Uvidime, jak se to rozlezi do zitra, ale bude to jedine lepsi. Bylinky jsem nemela bohuzel cerstve, tak jsem je dala v susene podobe. A taky se priznam, ze jsem pro zjednoduseni nejprve osmahla kousky kurete a pak jsem s nimi dal smazila i cesnek, salotku a zampiony. Nicmene vysledek stoji opravdu za to!!!

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:55

    Chutný recept spousta vinné štávy,vína jsme použili asi tak 300-350 ml,před podáváním jsme to celé dali do vyhřáté trouby tak na 10-15 minut a kůžička se vice propeče.Jako přílohu jsme použili další nový recept,gnocchi.Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bylinky Červené víno Česnek Kuřecí maso Masox Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Špenátová omáčka

Špenátová omáčka

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím masem

Penne s čerstvým špenátem a kuřecím…

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

65
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
62
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Cookies II.
Cookies II.
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies z ovesných vloček
Cookies z ovesných vloček
Cordon Bleu - telecí
Cordon Bleu - telecí
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cosmopolitan
Cosmopolitan
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact