• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Coq au vin se žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Coq au vin se žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 250
      g šalotka
    • 2
      stroužek česnek
    • 150
      g žampiony
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      svazek bylinky tymián, petrželka, majoránka
    • 500
      ml červené víno
    • 100
      ml masox slepičí

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na osm porcí. Očištěnou šalotku rozčtvrtíme, česnek pokrájíme na kostičky a žampiony na plátky. Vše opékáme na rozpáleném oleji asi 5 minut. Vyjmeme a dáme stranou. Opečeme porce kuřete, přidáme šalotku, česnek, žampiony a okořeníme. Bylinky omyjeme, osušíme, svážeme do kytičky a přidáme spolu s bobkovým listem k masu. Zalijeme vínem a dusíme asi 10 minut. Poté přidáme vývar a dusíme 20 minut. Krátce před podáváním kytičky bylinek spolu s kuřetem vyjmeme. Podáváme s bagetkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a žampiony

Karbanátky nebo sekaná s okurkou a…

Bramborovo-celerová polévka (krém) se žampiony

Bramborovo-celerová polévka (krém) se…

Pikantní krky s játry, žampiony a bramborem

Pikantní krky s játry, žampiony a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    Mňamka, za mě plný počet bodů :)

  • Emko01 | 21. 5. 2017 12:01

    :) mňamka :), dneska k obědu a skvělé jídlo :).

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 13:56

    Na tenhle odkaz jsem také narazila, ale to je vykosťování na roládu a porcování na 4 díly :c) No budu to muset zkusit, já se s tím kuřetem při porcováním vždycky hrozně peru, a to ho jen čtvrtím! :c) Každopádně děkuji!

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:56

    Ještě jsem našla něco na Labužníkovi, i s obrázky http://www.labuznik.com/article.php?ID=54

  • Gábina H | 4. 6. 2008 12:54

    Tak ještě rozporcujte stehna na 2 díly - horní paličku a dolní stehno a prsa také na 2 díly - jeden díl s křidélkem a druhý bez - máte celkem 8 dílů

  • Kateřina Dvořáková | 4. 6. 2008 12:31

    Můžete mi někdo, prosím, poradit, jak se porcuje kuře na 8 porcí? (Nebo přiložit odkaz na nějaký návod, nejlépe obrázkový. Nikde se mi nepodařilo pořádný najít). Já to umím jen na 4 :c)

  • Petule B. | 25. 3. 2008 23:38

    Pred chvili jsem dovarila (na zitrek). No musim zapet jen chvalu! Ale uz podle receptu jsem vedela, ze to bude luxusni papani. Uvidime, jak se to rozlezi do zitra, ale bude to jedine lepsi. Bylinky jsem nemela bohuzel cerstve, tak jsem je dala v susene podobe. A taky se priznam, ze jsem pro zjednoduseni nejprve osmahla kousky kurete a pak jsem s nimi dal smazila i cesnek, salotku a zampiony. Nicmene vysledek stoji opravdu za to!!!

  • Vaclav Smoranc | 20. 3. 2005 11:55

    Chutný recept spousta vinné štávy,vína jsme použili asi tak 300-350 ml,před podáváním jsme to celé dali do vyhřáté trouby tak na 10-15 minut a kůžička se vice propeče.Jako přílohu jsme použili další nový recept,gnocchi.Děkujeme

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Bylinky Červené víno Česnek Kuřecí maso Masox Pepř mletý Rostlinný olej Šalotka Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Švestkový koláč nohama nahoru

Švestkový koláč nohama nahoru

Mramorové maso

Mramorové maso

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Dušené vepřové maso s hlívou

Dušené vepřové maso s hlívou

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

243
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
45
Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony
Krémová omáčka s kuřecím…
39
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs…
36
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený…
27
Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki
Paprikové (nejen)…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Cookies II.
Cookies II.
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies s čokoládou a sušeným ovocem
Cookies z ovesných vloček
Cookies z ovesných vloček
Cordon Bleu - telecí
Cordon Bleu - telecí
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cordon bleu se sýrem a šunkou
Cosmopolitan
Cosmopolitan
  • Recepty.cz
  • Coq au vin se žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact