• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Čokoládový moučník
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový moučník

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový moučník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 180
      g margarín
    • 150
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce mouka (2 hladké + 1 polohrubá)
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • vanilkový cukr 1/2 balíčku
  • Poleva:
    • 150
      g čokoláda
    • 150
      g mléko
    • 1
      balíček smetana V prášku
    • mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

1
Margarín a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek jen po jednom (asi minutu šleháme, než přidáme další žloutek). Bílky vyšleháme zvlášť, přidáme do nich opatrně mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem, poté smícháme se žloutkovou směsí. Nalejeme do dortové formy (dávám na dno pečící papír) a pečeme zhruba 25-30 minut na 160-170 °C (podle trouby).
2
Čokoládu s jednou lžící mléka necháme rozpustit ve vodní lázni a zatím ve zbylém mléce našleháme smetanu v prášku. Lehce vychladlou čokoládu opatrně zamícháme do smetany a rozetřeme na upečené těsto. Posypeme povrch a strany mandlovými lupínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí čokoládový termix

Domácí čokoládový termix

Čokoládový dortík s malinami

Čokoládový dortík s malinami

Čokoládový Baileys

Čokoládový Baileys

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • j | 27. 7. 2011 11:22

    :-$

  • J | 26. 5. 2007 19:59

    Margarín není žádný slangový výraz, je to oficiální název pro rostlinné ztužené tuky.

  • Anonym | 9. 8. 2006 20:36

    Anonyme, pani Lorencova uz odpovedela, tak jen napovim , ze je to napriklad Hera.

  • Hana Lorencová | 9. 8. 2006 17:15

    Margarín je umělý tuk podobný máslu. Tímto termínem se slangově označují všechny tuky, které se používají místo másla.

  • Anonym | 9. 8. 2006 16:18

    Nevím co je to margarín. Používejte názvy z obchodu.

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 13:19

    Jani, budu moc rada - jen koukam, ze jsem opet hlava derava zapomnela na kakao do testa, patri tam 1lzice.

  • Jana z VM | 9. 8. 2006 12:50

    Moc ráda vyzkouším, ale teď - zase je tady spoustu přepychových receptů - nevím, co dřív !!

  • Airan Novakova | 9. 8. 2006 10:16

    Nevim cim to je, ale opravdu je lepsi pouzit smetanu na slehani v prasku, slehacka se mi neosvedcila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Mandlové lupínky Margarín Mléko Mouka Prášek do pečiva Smetana Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Kuřecí kari se zeleninou a rýží

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

23
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
20
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
15
Koprovka s vejcem
Koprovka s vejcem
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

Statečná láska Hezuckého (†55) Nikola: Takhle zvládla den plný bolesti! A dojemný vzkaz nad rakví

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Čokoládový moučník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact