• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s polevou
Napište svůj komentář k receptu

Čokoládový dort s polevou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čokoládový dort s polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 6
      lžíce kakao
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g rostlinný tuk ne light
    • 300
      g hnědý cukr přírodní

Postup přípravy receptu

1
Zapněte troubu. Teplota trouby: 170 °C (plynová stupeň 2-3, horkovzdušná 150 °C). Položte formy na pečící papír a obkreslete je tužkou. Kruhy vystřihněte. Vymastěte vnitřek forem slunečnicovým olejem. Na dno každé položte jeden papírový kruh a také ho potřete olejem. Prosejte do mísy mouku, kakao a prášek do pečiva. Na vlhkou utěrku si postavte další, velkou mísu. Do prázdné mísy dejte cukr a rostlinný tuk a utřete je do pěny. Přidejte vanilkovou esenci a znovu utřete. Rozklepněte do šálku jedno vejce. Přidejte ho do mísy spolu se lžící mouky. Dobře ušlehejte. Opakujte se všemi vejci.
2
Lehce vmíchejte zbytek mouky, míchejte lžící jako kdybyste psali osmičku. Hmota tak bude nadýchaná. Přendejte směs do forem. Dejte je do středu trouby. Pečte 40-45 minut. Vyzkoušejte, jestli je těsto upečené. Vyndejte formy z trouby. Nechte pět minut chladnout a pak nožem oddělte od stěny formy. Podržte formy nad mřížkou vzhůru nohama a zatřeste jimi. Dorty by měly vypadnout. Sloupněte papír a nechte vychladnout.
3
Na polevu nalamte čokoládu do varného misky. Přilijte smetanu ke šlehání. Nalijte do rendlíku 5 cm vody a přiveďte k varu. Postavte misku do rendlíku. Míchejte čokoládu, dokud se nerozpustí. Pak ji nechte vychladnout a uložte do chladničky. Polevu v ledničce občas promíchejte. Zhoustne. Když začne připomínat měkké máslo, vyndejte ji ven.
4
Namažte jeden dort třetinou polevy. Na to položte druhý dort a potřete ho nahoře a po stranách zbývající polevou.
5
Made by Roz Dennyová, Julia Kyrbiová-Jonesová a Catherine Atkinsonová.
6
Poznámka : Forma dortová - o průměru 20 cm - můžeme použít i obyčejný plech.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mrkvový dort / řez s karamelovou polevou

Mrkvový dort / řez s karamelovou…

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Mramorový dort s čokoládovou polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dfsq ds | 3. 3. 2008 16:35

    Dort je výborný

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Smažení Vaření Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hnědý cukr Kakao Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný tuk Slunečnicový olej Smetana ke šlehání Vanilková esence Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou - minutka

Přírodní plátek se sýrovou zeleninou …

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

167
Dýňová tortila
Dýňová tortila
136
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
133
Máslové řízky
Máslové řízky
55
Klasické lečo
Klasické lečo
33
Makovec raz dva - výborný
Makovec raz dva - výborný

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

Miss Universe Česko Tomanová: Finále jedu vyhrát!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Čokoládový dort s polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact